RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

KMF “Beli Anđeo” drugi na tabeli

Takmičenja u Prvoj futsal ligi FSRS klubovi su podijeljeni sa po osam u grupi „Istok“ i u grupi „Zapad“. Dva kluba iz Brčko distrikta BiH  KMF „Beli Anđeo“ iz Popovog Polja je svrstan u grupu „Istok“ , a u grupu „Zapad“ KMF „Brčko Zdravlje“ Brčko. Na zvaničnoj prezentaciji FSRS na tablici i rasporedu je ime KMF Brčko (Popovo Polje- Distrikt Brčko). Iz uprave kluba, koji je prošle sezone igrao Premijer futsal ligu BiH, smo dobili informaciju da klub nikad nije mijenjao ime koje i danas nosi KMF „Beli Anđeo“ Popovo Polje. Predsjednik i trener kluba je gospodin Zoran Petrović, a za klub igraju: Aco Đokić, Slaven Erić, Miloš Novaković, Predrag Ristanović, Miroslav Miljković, Bojan Marković, Boris Simić, Milan Jevtić, Aleksandar Krsmanović, Mladen Dujković, Siniša Jevtić, Ranislav Filipić.

Klub je odigrao u prvom dijelu takmičenje sedam utakmica i postigao odlučne rezultate sa kojima je drugi na tablici. Ima tri pobjede, 3 remija i samo jedan poraz, a gol razlika je 32 : 20 plus 12 golova i 12 bodova na kontu. U 7. kolu su igrali u svojoj sali u Ražljevu, derbi komšija sa KMF „Ugljevik“ 3 : 3. Na listi strijelaca lige golove za klub su postigli: Siniša Jevtić 8, Ranislav Filipić 7, Milan Jevtić 6, po 2 Slaven Erić, Miloš Novaković, Aco Đokić, po jedan Bojan Marković, Predrag Ristanović i Boris Simić. U nastavku prvenstva  u 8. kolu KMF „ Beli Anđeo“ gostuje kod Glasinca na Sokolcu.

Slike: kluba i S. B.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.