RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Među 16 igrača u odbojkaškoj reprezentaciji, dva iz Brčkog

Almir Čolo (OK Mladost Brčko) u ekipi srednji bloker kapetan je reprezentacije, a Bahrija Zenović (MOK Jedinstvo Brčko) je korektor u ekipi. Selektor muške BiH reprezentacije prof. Ifet Mahmutović se i drugi put ljubazno odazvao na razgovor za Radio Brčko distrikt BiH posvećen reprezentaciji pred kojom su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u odbojci 2021. Selektor je prvo pozvao 32 kandidata za najbolju vrstu. Među pozvanima je bilo 12 aktivnih igrača brčanskih klubova Mladosti i Jedinstva i 4 koji igraju za klubove u Italiji i Saudijskoj Arabiji. Uslijedila je pandemija pa su neki bili u izolaciji, drugi su imali obiteljske obveze. Na poziv selektora Mahmutovića za pripreme u Lukavcu koje su počele 26. prosinca 2020.  i završavaju se 9. siječnja, pozvano 16 odbojkaša.

„Zatekla nas je specifična situacija. Mislim da smo odsustvo onih koji nisu došli iz opravdanih razloga, upotpunili sa drugim. Trenutno je 16 najboljih, a 14 će nastupiti na kvalifikacijama. Tijekom priprema uvjeti u Lukavcu su bili više nego odlični od smještaja i ishrane. Imali smo dva termina dnevno za treninge, a to je 5 do 6 sati rada. Imamo fizioterapeuta  sa svom mogućom opremom koji nam je došao iz Banja Luke. O Brčacima mogu reći, za Almira Čolu koji je i ranije bio reprezentativac i sada je imao svoje porodične obveze pokazao je maksimalnu odgovornost, ali zato i jest kapetan u klubu i reprezentaciji, kao i Bahrija Zenović korektor u ekipi.“ pojasnio je selektor. Može li naša reprezentacija parirati Turskoj i Sjevernoj Makedoniji? „ Ovaj sastav koji mi imamo svestraniji je i kvalitetniji. Možda je kod protivnika prednost što imaju iskusnije igrače. Tražimo svoju šansu i pronaći ćemo je. Neopterećeni smo, igrati ćemo svoju igru. Imamo kvalitetne igrače za sva mjesta u ekipi. Uvjeren sam da ćemo ostvariti pozitivan rezultat“, rekao je gospodin Mahmutović. Pred Reprezentacijom je ovaj raspored: U ponedjeljak 11. siječnja počinje prvi krug kvalifikacija: utakmica Sjeverna Makedonija – BiH, u utorak 12. siječnja utakmica Turska – BiH. Srijeda 13.siječnja dan odmora, u četvrtak 14. siječnja počinje drugi krug kvalifikacija utakmica BiH – Sjeverna Makedonija i u petak 15. siječnja utakmica BiH – Turska. SRETNO REPREZENTACIJI BiH.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkaši BiH susretom protiv Švicarske sutra otvaraju kvalifikacije za EP 2023.

Radio Brčko

Ženska odbojka: Četiri „Brčanske princeze“ pozvane u reprezentaciju BiH

Radio Brčko