RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarka – ‘Zmajevi’ danas u Botevgradu igraju protiv Bugarske

Nakon uspješnog otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i pobjede nad Češkom Republikom u Sarajevu (97:90), mušku košarkašku reprezentaciju BiH večeras očekuje novi ispit.

‘Zmajevi’ će se u Botevgradu suprotstaviti domaćoj selekciji, koja je u zadnja tri susreta poražena od izabranika selektora  Vedrana Bosnića.

Gledajući  kvalitet, naš nacionalni tim je bolji, ali igrati protiv Bugara na njihovom terenu nikad nije lako.

– Malo su drugačija ekipa nego prošle godine, tako da možemo očekivati utakmicu na ivici faula. Oni igraju žestoko i borbeno, dosta trče i dosta šutiraju za tri poena. Trebamo se fokusirati odbrambeno da imamo što bolji ulaz u meč, da im ne dozvolimo da daju lagane koševe. To je nama mnogo bitno jer mi onda možemo da trčimo tranziciju, da dobijemo na samopouzdanju u napadu –  kaže selektor Bosnić, saopćeno je na službenoj stranici Košarkaškog saveza BiH.

Reprezentativci BiH svjesni su da moraju dati maksimum ako žele trijumfom zaključiti godinu, što potvrđuju i riječi Džanana Muse.

– Večeras imamo jedan zadatak – da izađemo stopostotno spremni na teren, kao i protiv Čeha. Pokušat ćemo nametnuti naš ritam od početka meča. Znamo da su Bugari čvrsta ekipa, da dosta šutiraju trojke, ali mi sigurno imamo veći kvalitet da ostvarimo pobjedu i kvalifikacije otvorimo sa omjerom 2-0” – kazao je Musa.

Utakmica Bugarska – BiH počinje u 18 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 3

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Zlatna Lavica Amila Smajić karijeru nastavlja u Italiji

Radio Brčko

Poraz “Lavica” u devetom kolu od ekipe “Orlova”

Radio Brčko

НБА лига: Мемфис надиграо Минесоту за пласман у полуфинале

Radio Brčko