RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Košarkašice BiH danas ‘love’ pobjedu protiv Turske za plasman u drugi krug Eurobasketa

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu Eurobasketa u Španiji i Francuskoj danas u Strasbourgu igra protiv Turske.

Nakon što su jučer kreirale senzaciju pobjedom nad Belgijom (70:55), reprezentativke BiH imaju priliku da današnjim trijumfom izbore drugi krug EP-a.

Turska je juče poražena od Slovenije (47:72) i nema pravo na novi kiks ukoliko želi izbjeći eliminaciju već u prvoj rundi Evropskog prvenstva. Prvo ime ove selekcije je Quanitra Hollingsworth (32), naturalizovana Amerikanka iz Galatasaraya, centar s WNBA iskustvom.

No, nema sumnje da će i bh. košarkašice biti itekako motivisane. Eventualnim trijumfom reprezentacija BiH prvi put u historiji osigurala bi plasman u drugi krug EP-a i najmanje baraž za četvrtfinale, odnosno eliminacijsku fazu u koju ulazi 12 najboljih selekcija. Bio bi to ogroman korak za bh. košarku, svjesne su i naše igračice, koje su ponovo spremne dati sve od sebe.

– Nadam se da ćemo izaći s istom energijom kao protiv Belgije, da ćemo se odmoriti i odigrati istu utakmicu – poručuje Matea Tavić.

Utakmica Turska – BiH u strasburškoj dvorani Rhenus Sport počinje u 12 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarkašice BiH napredovale na FIBA rang listi

Radio Brčko

Košarkašice BiH pobijedile olimpijske viceprvakinje i plasirale se na SP

Radio Brčko

Košarkašice BiH spremne za prvi meč kvalifikacija protiv Kanade

Radio Brčko