RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkašice Brčanke izgubile u poslednjoj sekundi

ŽKK BRČANKA (Brčko) – ŽKK MLADI KRAJIŠNIK  72 : 74

Rezultati po periodima: 25 : 18, 13 : 18, 14 : 20, 20 : 18

Ekipa Brčanke je ohrabrena povratkom iskusnih košarkašica u sastav Nataše Kajtaz i Ivane Rokvić spremno dočekala prvenstvenu sezonu 2020./2021. Za protivnika su Brčanke imale ambicioznu ekipu ŽKK Mladog Krajišnika iz Banje Luke. Ekipa trenera Adema Velagić dobro je ušla u utakmicu i dobila prvi period 25 : 18. U drugoj četvrtini zahvaljujući tricama Gorane Kondić i Milene Rađenović su u prednosti 13 : 18, no bolja je Brčanka na poluvremenu 38 : 26. Banjalučanke u trećoj četvrtini preciznim bacanjima uzimaju 14 : 20 i imaju prednost 52 : 56 četiri poena plus.  Četvrti odlučujući period donosi dramu. Do kraja tri minute Brčanka vodi 68 : 64, gošće preuzimaju na 70 : 71, Brčanke su u prednosti kod 72 : 71 sekunda je posljednja i Kandić pogađa tricu, a zvuk sirene označava kraj utakmice 72 : 74. Za Brčanku su koševe postigle Ajla Lević 24, Ajla Mihmić 10, po 9 Amela Kurtalić, Nataša Kajtaz i Mirela Halilović, Lejla Livadić 6, Ivana Rokivić 5 poena, u satavu su bile: Ivana Bužanin, Ajla Redžović,Elma Tursunović i Anja Đoja. Najefikasnije u ekipi Mladog Krajišnika su bile Gorana Kondić sa 24, Milena Rađenović sa 22 i Nataša Tomasović sa 13 poena. Brčanke mogu da žale za 22 izgubljene lopte i što su gošće imale 36 poena ostvarena iz šutova za tri.

Trener Banjalučanki Drago Karalić o utakmici kaže: „Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri. Utakmica je bila interesantna od početka do kraja to je derbi utakmica. Mi smo imali više sreće u završnici. Morali stečenu prednost u drugoj četvrtini morali smo sačuvati. Početak je svaki težak a mi smo ga otvorili sa pobjedom u Brčkom“.

Trener Brčanke Adem Velagiće : „Mladi Krajišnik nam je uvijek bio težak protivnik pa i sada. Nervozni smo bili u utakmici. Imali smo 22 izgubljene lopte što nas je koštalo izgubljene energije i nedostatka energije u zadnjim minutama. U drugoj četvrtini pad koncentracije i protivnik nas stiže. U trećoj protivnik šuterski raspoložen. Četvrtu smo odigrali fenomenalno. Pobjednički koš smo imali 6 sekundi do kraja od Ajle Mahmić. No, Milena Rađenović pogađa šutom  koji se dogodi jednom od hiljadu bacanja sa 9,5 metara, preko dva igrača i sa zvukom sirene praktično je riješena utakmica.“

U nedjelju 11. listopada će ŽKK Brčanka gostovati u Zenici gdje ju čeka ekipa ŽKK Jumpera utakmica će početi u 17 sati.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Loše otvaranje utakmice, dobar završetak

Radio Brčko

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ – ŽKK „Play off“ 48 : 91

Radio Brčko

ŽKK „Brčanka„ iz Brčkog – ŽKK „Jedinstvo – Dženex“ iz Tuzle 63:74

Radio Brčko