RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ deveta na tablici

U natjecateljskoj prvenstvenoj sezoni 2020./2021. Premijer ženske košarkaške lige BiH 13 klubova je odigralo je 24 kola. Na vrhu tablice ŽKK Orlovi iz Banja Luke su prvi sa 47 bodova. Drugi je klub RMU Banovići sa 46, treći OKK Feniks Banja Luka sa 43, a četvrti ŽKK Play Off Sarajevo sa 40 bodova.

Ovi klubovi će igrati Play Off za apsolutnog prvaka KS BiH. ŽKK Brčanka je završila sezonu na devetom mjestu sa 7 pobjeda 17 poraza u 24 utakmice i 31 bodom. U ponedjeljak (19.04.21.) Brčanka je ugostila ŽKK Leotar 03 iz Trebinja. Leotar je pobijedio 60 : 73. Po četvrtinama 15 : 21, 19 : 18, 13 : 26 i 13 : 8. Marija Keseljević iz Leotara je postigla 36 poena, kod Brčanke Mirela Halilović 29 koševa.

U komentaru utakmice trener Leotara 03 Milorad Nadaždin kaže: „Bila je ovo specifična sezona u koju su klubovi ušli bez pripremnih utakmica jer je diktirala korona. I ovdje smo došli nekompletni poslije odigrane četiri utakmice u 6 dana. Nismo nezadovoljni iako nismo izborili Play Off. Zahvalni smo Brčacima na fer i korektnoj igri i dočeku kao i uvijek. Pohvalio bi Mirelu Halilović koja je vanserijska igračica, kao i kolegi Adema Velagić koji je vrhunski trener, te direktora Šemsu Ahmetbašića koji sve koordinira u klubu.“

Adem Velagić, trener Brčanke ističe: „Sa Leotarom 03 uvijek odigramo kvalitetno. Na ovoj se utakmici konstantno mijenjao rezultat. U 1. četvrtini smo slabo odigrali. U drugoj odlično (19 : 18) uz dobru obranu. Drugo poluvrijeme smo pali. Koštala nas je 3. četvrtina (13 : 26).

Inače, u sezoni smo odigrali samo dvije utakmice u kompletnom sastavu. Da je bilo drugačije bili bismo među četiri ekipe BiH, a ne kako smo završili deveti. Mi imamo potencijal i u našem kadru pet igračica koje su bile ili su dio reprezentacije BiH.“

Sastav ekipe Brčanke: Amela Kurtalić 4, Mirela Halilović 29, Ajla Redžović 2, Ivana Bužanin 2, Ivana Đorđević 2, Lejla Livadić 8, Ajla Mihmić 9, Elma Tursunović 4. Trener: Adem Velagić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarkašice „Brčanke“ počele pripreme za juriš u plej off

Admir Kadrić

ŽKK Brčanka ostvarila pobjedu nad Igmanom

Radio Brčko

Ženski košarkaški klub „Brčanka“: Pobjeda u Konjicu i poraz kod kuće

Radio Brčko