RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Košarkašice „Brčanke“ potopile „Inpuls“ u Vogošći 34:59

Košarkašice “Brčanke” su ostvarile sjajnu pobjedu u Premijer ligi BiH za dame. One su gostujući u Vogošći pobijedile ekipu “Inpuls” rezultatom 34:59 i dale do znanja javnosti da će i ove sezone voditi bitku za vrh u plej offu,bez obzira na dosadašnja dva poraza.

Bila je to utakmica četvrtog kola elitne ženske lige BiH u kojoj su košarkašice Edvine Lević dominirale čitavim tokom meča.Naročito raspoložena bila je plejmejker “Brčanke” Nataša Kajtaz koja je postigla 17 koševa, imala 11 skokova i 8 asistencija. Nisu mnogo zaostajale Ivana Bužanin sa 15 poena i kapiten Ivana Đorđević  sa 11 poena.

Pošto je u toku renoviranje dvorane Tehničke škole u kojoj treniraju i odigravaju svoje utakmice, brčanske košarkašice i naredno kolo igraju kao domaćini u gostima. Biće to derbi petog kola u Banja Luci protiv prvoplasirane ekipe “Orlovi”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ deveta na tablici

Radio Brčko

BRČANKI zahvaljujuć-poraslo interesovanje za žensku košarku u Brčkom

Admir Kadrić

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ – ŽKK „Konjic“ 60 : 49

Radio Brčko