RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Košarkašice „Brčanke“ naredna dva mjeseca bez sale

Nakon poraza od tuzlanskog „Jedinstva BH-Telekoma“ u prvom kolu prvenstva, košarkašice „Brčanke“ su osvojile prve bodove u Premijer ligi BiH pobijedivši ekipu „RMK Banovići“ rezultatom 31:71.

Bila je to utakmica drugog kola LIGE 9, u kojoj su Brčanke ostvarile apsolutnu nadmoć i zasluženo stale na treću poziciju. Najefikasnija u redovima Brčanke bila je Nataša Kajtaz koja je postigla 20 koševa. U drugom dijelu meča povrijeđena je Maja Simela,košarkašica „Brčanke“. Kako saznajemo od njenog trenera Edvine Lević, Simela će zbog ozbiljnosti povrede koljena pauzirati vjerovatno do kraja prvenstva.

Ekipa „Brčanke“ u trećem kolu (subota) igra u Ugljeviku kao domaćin protiv ekipe „Rudara“. U Ugljeviku će brčanski tim nastaviti sa realizacijom mečeva Premijer lige BiH sve do januara kada se očekuje završetak radova na popravci Sportske dvorane Tehničke škole u Brčkom.

Uz ovu vijest iz ženske košarke donosimo i nekoliko fotografija pozajmljenih iz arhiva ŽKK „Brčanka“…

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ deveta na tablici

Radio Brčko

Почела Премијер лига БХ-кошаркашица

Admir Kadrić

Košarkašice „Brčanke“ potopile „Inpuls“ u Vogošći 34:59

Admir Kadrić