RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkašice Lavova na korak od titule

Nakon dvije ubjedljive pobjede protiv Budućnosti iz Bijeljine, u finalnoj seriji doigravanja vode sa 2:0 i potrebna im još samo jedna pobjeda za osvajanje titule i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Prva pobjeda u Brčkom od 34 poena razlike dodatno je podigla samopouzdanje pred drug meč finalne serije koji je juče odigran u Bijeljini. Timska igra, ogromna želja za dokazivanjem i dobrim rezultatima, dakle sve ono što ovu ekipu krasi tokom čitave sezone, bilo je prisutno i juče na parketu dvorane Gimnazije u Bijeljini. Još jedna sigurna i ubjedljiva pobjeda Lavica, pobjeda koja ih je dovela na korak od velikog uspjeha i šampionske titule već u prvoj sezoni nadmetanja u 1. ŽLRS.

BUDUĆNOST – LAVOVI 37:63

(8:21, 6:16, 13:10, 10:16)

Pobjednik ovog meče bio je poznat već nakon 20 minuta igre kada su gostujuće košarkašice došle do ubjedljive rezultatske prednosti 14:37, da bi tokom drugog poluvremena rutinsku utakmicu privele kraju sa ubjedljivih 26 poena razlike.

Kod Lavova se istakla odlična Milica Dabović sa 22 postignuta poena, a odlično su je pratile i kapiten Milica Đokić 15 poena, 9 skokova i 8 asistencija, Jelena Lazarević 11 poena i 15 skokova i Iva Karišik sa 10 poena.

Pored njih trener Bližnjaković na ovom meču računao je i na: Saru Đokić 5, Amilu Smajić, Adnu Okić, Katarinu Mihajlović, Anu Đokić, Tamaru Šarenac, Kristinu Stupar i Kseniju Vukić.

Prvu priliku za osvajanje titule, košarkašice Lavova imaju već u utorak, 30. marta u dvorani Tehničke škole u Brčkom, kada se igra treća utakmica finalne serije Play Off-a Prve ženske lige Republike Srpske. Meč je zakazan za 19:30h.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Košarkaška utakmica igrana u dvije dvorane

Radio Brčko

Кошаркашице „Брчанке“ у акцији на Амајлијама

Admir Kadrić

Шири се школа кошарке СПОРТРЕК

Admir Kadrić