RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Zlatna Lavica Amila Smajić karijeru nastavlja u Italiji

Naša zlatna lavica i dosadašnji član seniorske, juniorske i kadetske selekcije Lavova, Amila Smajić, potpisom višegodišnjeg stipendijskog ugovora, košarkašku karijeru nastavlja u ekipi Partenope Sant’ Antimo PSA iz Napulja, člana italijanske Serie B.

Amila je rođena 16. juna 2005. godine. Visoka je 192 cm i igra na poziciji centra. Član je omladinskih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

“Protekle sezone Amila je osvojila titulu šampiona Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji, titulu kadetskog šampiona Bosne i Hercegovine i titulu vicešampiona Republike Srpske za kadetkinje. Pored nastavka košarkaške karijere, stipendijskim ugovorom je definisan i nastavak školovanja u Italiji. Amila je jedna od djevojčica koja je prve košarkaške korake napravila upravo u Lavovima. Igrom u našem klubu zaslužila je poziv u reprezentaciju BiH. Svi uspjesi kluba u seniorskoj konkurenciji, kao i sa mlađim selekcijama, svih proteklih sezona, bili su nezamislivi bez naše Amile. Jako smo ponosni na njen uspjeh, a samim tim ovo je i uspjeh našeg kluba”, kaže Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

Amila još sutra trenira sa svojim Lavicama, ispratiće ih na dva vezana gostovanja za vikend u Premijer ligi BiH u Zenici i Banovićima, a već od ponedeljka se pridružuje novom klubu, gdje je očekuju nastupi za juniorsku i seniorsku selekciju.

Našoj Amili želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku košarkaške karijere i školovanja. Vrata našeg kluba uvijek će joj biti otvorena, a u Lavovima zauvijek ima prijatelje.

Amila je prva od košarkašica KK „Lavovi“ Brčko koja karijeru nastavlja u nekom inostranom klubu, ali sigurno ne i posljednja, s obzirom na do sada iskazana interesovanja za naše igračice. Sa druge strane, već pet košarkaša, koji su ponikli u Lavovima, sada igra u nekoliko italijanskih klubova.

KK Lavovi Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Istorijska pobjeda Lavica protiv Zagreba u Waba ligi

Radio Brčko

Šešlija nastavlja košarkašku karijeru u Italiji

Radio Brčko

Pobjeda košarkašica KK Lavovi u posljednjem kolu šampionata BiH

Radio Brčko