RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Košarkašice Lavova slavile u Gradišci

Utakmicom između košarkašica Kozare iz Gradiške i Lavova iz Brčkog startovao je drugi dio takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske (1.ŽLRS) za sezonu 2020-2021.

U okviru šestog kola 1. ŽLRS, novootvorena Arena Gradiška ugostila je košarkašice Kozare i Lavova, a pobjedu i dva vrlo bitna boda su kao i u prvom dijelu sezone upisale košarkašice iz Brčkog, kojima je ovo bio četvrti ovosezonski trijumf u 1. ŽLRS, dok su košarkašice Kozare upisale peti poraz.

Predvođene izuzetno raspoloženom Milicom Đokić (31 postignuti poen, uz 6 trica) Lavice su tokom većeg dijela meča imale dvocifrenu rezultatsku prednost koja je u 32. minutu iznosila maksimalnih plus 21 poen (34:55). Do kraja meča domaće košarkašice su uspjela da smanje rezultatski zaostatak ali pobjeda košarkašica Lavova ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje.

Debitantsku utakmicu za Lavove u Gradišci odigrala je i Iva Karišik (11 poena), pokazavši da će biti značajno pojačanje za mladu ekipu iz Brčkog u nastavku sezone.

KOZARA – LAVOVI 50:59

(10:18, 11:20, 13:11, 16:10)

Narednog vikenda u okviru sedmog kola 1. ŽLRS Lavice gostuju u Prijedoru kod ekipe Mladosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: “Lavice” silovite na startu “play-offa”

Radio Brčko

Kadetkinje KK “Lavovi” ostvarile dvije ubjedljive pobjede na startu ženske omladinske lige BiH

Radio Brčko

KK „Živinice“ u Brčkom uspješnije od domaće ekipe

Radio Brčko