RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ubjedljiva pobjeda košarkašica Lavova u Kupu

Košarkašice brčanskih “Lavova” ostvarile su uvjerljivom pobjedom u igri sa KK “Budućnost” iz Bijeljine 72 : 46 željeni cilj plasman u četvrtfinale KUP-a. Utakmica je odigrana u hladnoj dvorani Tehničke škole. Rezultat po četvrtinama:  18 : 12, 17 : 17, poluvrijeme 35 : 29, zatim 18 : 17 i 19 : 10 uvjerljivo drugo poluvrijeme 37 : 17. Ekipa iz Bijeljine se solidno nosila u prvom poluvremenu, a u drugom su “Lavice” sve uzele u svoje ruke i punile koš za plasman u četvrtfinale u kojem očekuju drugo plasiranu ekipu Premijer lige BiH KK “Leotar 03” iz Trebinja. Trener Aleksandar Bližnjaković uvijek ističe da stvorio kolektiv što je odlika košarke. Upravo su to i načinile da je timska igra pobjedila protivnice. Trener je povjerenje dao za svih 12 sa spiska da osjete igru i slast pobjede.  U svom komentaru Boško Vukadinović, predsjednik kluba ističe: “Izdvojio bih još jednu fantastičnu utakmicu kapitena Lavova Milice Đokić koja je na ovoj utakmici ostvarila tripl-dabl učinak sa 35 poena, 10 skokova i 11 asistencija, čemu je pridodala i 8 okradenih lopti i bila na pragu kvadripl-dabl učinka. To je učinak kadetske reprezentativke Srbije u redovima “Lavova” koje se rijetko postiže pogotovo u ženskoj košarci, još više dobija na težini ako se zna činjecica da joj je tek 15 godina! Jednu od najboljih utakmica u dresu Lavova do sada odigrala je, takođe, petnaestogodišnja Amila Smajić, reprezentativka Bosne i Hercegovine sa dabl-dabl učinkom na ovoj utakmici, 18 postignutih poena i 10 skokova.”

Za ekipu “ Lavova” nastupile su: Milica Đokić 35, Amila Smajić 18, Tamara Šarenac 6, Jelena Lazarević 2, Marjana Todorović 2, Adna Okić 4, Jelena Blagić  4, Marija Starčević 1, Ana Đokić , Katarina Mihajlović, Ksenia Vukić i Sara Đokić. Trener Aleksandar Bližnjaković.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ajla Lević je nova košarkašica “Lavova”

Radio Brčko

Lavice silovite na startu finalnog turnira: Danas utakmica za titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

KK „Živinice“ u Brčkom uspješnije od domaće ekipe

Radio Brčko