RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Mladi bh. reprezentativci se nadaju pobjedi u Moldaviji

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-21) danas sa sarajevskog aerodroma putuje u Kišinjev, gdje će sutra na “Zimbru” stadionu odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Moldavije.

Nogometaši BiH prije nekoliko dana pobijedili su selekciju Velsa, a nadaju se da će i na gostovanju u Moldaviji osvojiti “puni plijen”.

Selektor Slobodan Starčević neće moći da računa na kapitena Nihada Mujakića koji je protiv Velsa dobio treći žuti karton u ovom ciklusu, te će morati da pauzira naredni susret.

– Nakon utakmice s Velsom smo oporavili igrače koji su iznijeli najveći teret tog meča. Uradili smo sve da ekipu što bolje pripremimo za naredni susret u Moldaviji. Cilj nam je isti kao protiv Velsa. Želimo da odigramo što bolju utakmicu i dođemo do tri boda – izjavio je Starčević.

Meč Moldavija-Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 18 sati. Sudit će ga Sebastian Gishamer iz Austrije, sa pomoćnicima Rolandom Riedelom i Santinom Schreinerom. Četvrti sudija je takođe Austrijanac Stefan Ebner.

Ove selekcije su se već sastale na otvaranju kvalifikacija 26. marta prošle godine na Grbavici. Bh. tim je tada ostvario ubjedljivu pobjedu od 4:0.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sa Evropskog prvenstva karatisti brčanske Lokomotive donijeli 4 medalje

Admir Kadrić

Лејла Јукић на Европском првенству у Њемачкој брани боје БиХ

Admir Kadrić

BiH na Evropskom prvenstvu u umjetničkom klizanju

Radio Brčko