RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Memorijalni nogometni turnir djevojaka „Dževad- Džeko Bekić“- Pobjednik ŽFK „Radnik- Bumerang“ Bijeljina

U okviru XIX Međunarodnog Bajramskog turnira u malom nogometu „Brčko 2021/2022“ pored šest kategorija organizator KMN „Klanac“ Brčko je u višednevnom turniru uspješno organizirao turnir djevojaka u znak sjećanja na brčanskog trenera Dževada Bekića-Džeku koji je bio poznati i priznati trener i izbornik Ženske reprezentacije BiH.

Na turniru su igrale ženske ekipe i postigle ove rezultate: ŽFK Gornji Rahić – ŽFK Lokomotiva Brčko 2 : 7, ŽFK Čelik Doboj – ŽFK Sloboda Tuzla 10 : 3, ŽFK Dukla Modriča – ŽFK Gornji Rahića 5 : 3, ŽFK Radnik – Bumerang Bijeljina – ŽFK Čelik Doboj 6 : 2, ŽFK Lokomotiva Brčko – ŽFK Dukla Modriča 10 : 1,ŽFK Radnik Bumerang Bijeljina – ŽFK Sloboda Tuzla 7 : 0.

U finalnoj utakmici turnira su igrale ekipe ŽFK “Radnik-Bumerang” Bijeljina i ŽFK “Lokomotiva” Brčko (4:1) na ovoj utakmici dva premijer ligaška kluba demonstrirala su odličnu i atraktivnu igru sa nekoliko mladih igračica na obije strane u kojoj je pobjeda otišla na stranu ekipe iz Bijeljine.

Pehare i statue najboljim igračicama uručio je Mirsad Ibrišimović, predsjednik Organizacijskog odbora turnira.

Kapetani ekipa su primili pehare, statue kao najuspješniji na ovom turniru proglašene su: Sofija Krajšumović (Radnik-Bumerang Bijeljina) je najbolja igračica turnira, najbolja golmanica je Nikolina Todorović (Lokomotiva Brčko), najbolji strijelac sa šest postignutih golova je Ilma Turnjić ( Čelik Doboj).

O osvojenom prvom mjestu ekipe i proglašenju za najbolju igračicu turnira Sofija Krajšumović, koja je i reprezentativka BiH je kazala: „Turnir je bio odlično organiziran uz sudjelovanje kvalitetnih ekipa. Finale smo izborili mi i Lokomotiva. Cijenim da smo zasluženo osvojili prvo mjesto u još jednom međusobnom derbiju. Dobro je došao svim ekipama ovaj turnir poslije duže prvenstvene pauze. Naš trener Dragan Jevtić, kao i drugi su provjerili igračice koje su stasale za seniorsku ekipu. Sretna sam što me komisija proglasila za najbolju igračicu turnira. Hvala.“

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.