RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Milan nakon 16 godina u polufinalu Lige prvaka

Prvi sudionici polufinala nogometne Lige prvaka su Real Madrid i AC Milan.

Nakon pobjede 2:0 u Madridu, Real je identičnim rezultatom svladao Chelsea u Londonu. Dvostruki strijelac za goste bio je Rodrygo u 58. i 80. minuti.

U sudaru dva talijanska kluba Milan je nakon pobjede 1:0 iz prvog susreta nad Napolijem, odigrao 1:1 u Napulju i plasirao se u svoje prvo polufinale Lige prvaka nakon 2007. godine kada su Milanezi osvojili svoj posljednji, sedmi naslov prvaka Europe.

Bila je to utakmica u kojoj su obje momčadi zapucale po jedan kazneni udarac. Jedanaesterac Oliviera Girouda je u 22. minutu obranio vratar Napolija Alex Meret, a francuski napadač iskupio se u 43. minuti kada je pogodio za 1:0. Najveće zasluge za taj gol Milana imao je Rafael Leao koji je s loptom pretrčao više od 70 metara i asistirao za Girouda.

U 82. minuti Napoli je mogao do izjednačenja, ali je šut Khvicha Kvaratskhelia s bijele točke obranio vratar Milana Mike Maignan.

Napoli je imao više od 20 šuteva na utakmici i tek u trećoj minutu sudačke nadoknade jedan od tih udaraca završio je u Milanovom golu. Strijelac za 1:1 bio je Victor Osimhen. Ipak, za potpuni preokret više nije bilo vremena.

Milan u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja Benfice i Intera (Inter ima prednost 2:0 iz prve utakmice), dok Real ide na boljeg iz sudara Manchester Cityja i minhenskog Bayerna (Manchester City slavio je 3:0 u prvom susretu).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Večeras ćemo saznati dva učesnika polufinala LP

Radio Brčko

Узвратни мечеви полуфинала плеј оффа у петак и суботу

Admir Kadrić

ATP Belgrade Open 2021: Đoković u polufinalu protiv Andreja Martina

Radio Brčko