RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Mlade “Brčanske princeze” obogatile klupsku riznicu trofeja

Ženski odbojkaški klub Bimal-Jedinstvo Brčko godinama superiorno ostvaruje hvale vrijedne rezultate. Riznica trofeja je sve veća i veća. Ponos su Brčko distrikta BiH na sportskom polju. Uvijek Brčko ima kvalitetne odbojkašice BiH reprezentacije. Tako je bilo i ove 2021. Imalo je predstavnike u muškoj i ženskoj reprezentaciji. Ženska je izborila mjesto na Europskom prvenstvu za koju su igrale: Žana Dragutinović, Ajla Hadžić, Elena Babić i Ivana Radović u sastavu je bilo još pet odbojkašica koje su igrale za “Bimal-Jedinstvo”.

Zoran Jović

Škole odbojke u klubovima, pa tako i u “Bimal-Jedinstvu” daju sigurnost da će u Brčko-distriktu kojeg zovu „Grad odbojke“ uvijek bit potencijalnih odbojkašica. Na Palama je igran završni turnir prvenstva juniorki Odbojkaškog saveza Republike Srpske 2020./2021.

Poredak: 1. ŽOK “Bimal-Jedinstvo” Brčko, 2. ŽOK Jahorina Pale, 3.ŽOK Libero Bijeljina i 4. ŽOK Gacko.

Na finalnom turniru Prvenstva BiH 2021. održanom u Livnu u konkurenciji igračica 2002. godište i mlađe. Šampionski pehar je pripao ŽOK Bimal-Jedinstvu Brčko. Ovo je deseti jubilarni pehar. Naša ekipa u sastavu: Milica Mitrović, Matea Vujučić, Manuela Dragović,Irena Vukoje, Ilijana Kojić, Tamara Kaurinovć, Sara Glibić, Tatjana Lukć, Anđela Tešić, Ivana Stevanović, Rafaela Jagatić,Marija Kovačević. Treneri su: Zoran Jović, Smail Pezerović i Ajla Sinanović. Rezultati: ŽOK Bimal-Jedinstvo – OK Sloboda Tuzla 3 : 0 ( 25:19, 25 : 18, 25 : 18) i u finalu: ŽOK Bimal-Jedinstvo – ŽOK Troglav 3 : 1 ( 25 :23, 19 : 25, 25 : 16 i 25 : 21).

Trener Zoran Jović o finalnoj utakmici kaže: „Nije bilo glatko ni lako, jer se Troglav iz Livna predstavio kao kvalitetan protivnik. Imaju visoke djevojke, mlade, a među njima njih nekoliko igra za reprezentaciju juniorki Hrvatske. I pored toga ostvarili smo pobjedu 3 : 1. Zatekli ste me na treningu, a to čine svi klubovi i ekipe i zato je kvaliteta odbojke u usponu. Ovdje vidite tridesetak pionirki i predpionirki na treningu. Od ponedjeljka ćemo trenirati u dvorani Magnet brčanske Gimnazije pa mogu doći i priključiti nam se koje su rođene 2007. i mlađe od 18 do 20 sati.“

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.