RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Mladi nogometaš Matej Franjić iz “Ilićke” potpisao ugovor sa šampionom BiH

Matej Franjić prošle sedmice potpisao je Ugovor sa prvakom BiH, Nogometnim klubom „Zrinjski“ iz Mostara. Ovaj šesnaestogodišnji Brčak sam kaže da je bio jako iznenađen kada su „skauti“ Zrinjskog njega kontaktirali i ponudili potpis ugovora.

„Bilo je to na prijateljskoj utakmici koju je moj klub „Ilićka“ igrao sa Radnikom iz Bijeljine. Mi smo tu utakmicu igrali dobro, naročito u prvom poluvremenu, a kasnije smo popustili, pa smo zasluženo poraženi. Ja sam se maksimalno trudio da na poziciji „zadnjeg veznog“ budem spona između odbrane i napada svoje ekipe i izgleda da sam to radio dobro, čim su mi ponudili da budem član Zrinjskog“, kaže mlađahni Franjić.

Inače, kao doznajemo „skauti“ Zrinskog su na utakmicu u Brčko došli da promatraju kapitena Radnika, no Matej Franjić se nametnuo svojom igrom pa su i „skauti promjenili plan“. U svakom slučaju Ugovor je potpisan i Matej je prešao u Mostar te počeo da trenira.

„Zrinjski je sjajna sredina, radim sa četrdesetak igrača prvog i drugog tima i odlično sam primljen kao najmlađi član ekipe“, naglasio je Franjić.

Cilj mu je, kaže, što prije se nametnuti i ući u prvi tim.

„To neće biti nimalo lako jer moram redovno pohađati školu i te školske obaveze kvalitetno završavati jer i to se pažljivo prati u Zrinskom, ali se nadam da ću uspjeti jer je moja karijera tek počela“, zaključuje mladi brčanski nogometaš Matej Franjić.

Inače, Matej je od prvih dana nagovještavao uspješnu nogometnu karijeru. Sa deset godina bio je u Omladinskoj školi „Bajerna“ i to jedan od najboljih strijelaca petnaestodnevnog kampa. Tada, kaže, nije ostao u Njemačkoj jer je bio premlad, a ni roditelji se baš nisu slagali s tim.

Franjić je prije odlaska u „Ilićku“ bio nekoliko sezona u brčanskoj „Lokomotivi“, a za vjerovati je da će njegov nesporan talent i uporan rad u pravom smislu doći do izražaja u „Zrinjskom“, što mu od srca i želimo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчаци побиједили ветеране “Партизана”

Radio Brčko

Parizijen: Mbapeu 630 miliona evra za tri godine u Parizu

Radio Brčko

Fudbalski klub „Ilićka 01“ odbranio titulu dobrog domaćina

Admir Kadrić