RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Skupština pokrenula inicijativu za formiranje hospisa u Distriktu

Zastupnici Skupštine Distrikta sinoć su okončali 21. redovnu sjednicu u čijem završnom dijelu najviše pažnje je izazvala rasprava o formiranju hospisa pri brčanskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi koju je inicirao zastupnik Halil Ljuca.

Nakon što je iskristalisan jedinstven stav da treba osigurati zaseban, adekvatan prostor za pružanje njege pacijentima koji su u najtežem zdravstvenom stanju, zaključeno je da resorno odjeljenje brčanske Vlade, nakon konsultacija sa strukom odnosno menadžmentom javne zdravstvene ustanove, najkasnije u roku od 30 dana, pred Parlament izađe sa konkretnim prijedlozima i hodogramom aktivnosti u ovom pravcu.

Inače, tokom sinoćnjeg zasjedanja donesena je i odluka o eksproprijaciji zemljišta u zoni JP „Luka“ kako bi bio dalje nastavljen prfojekat revitalizacije ovog preduzeća.

Pored pomenutog zastupnici su dali saglasnost i na izmjene i dopune Pravilnika o platama i naknadama Javnih preduzeća Komunalno i Putevi, kao i na rebalan budžeta Fonda zdravstva za minulu godinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski Parlament ove godine apsolvirao 23 zakona

Admir Kadrić

Brčko: Parlament kroz prvo čitanje prihvatio izmjene i dopune Zakona o praznicima i obrazovanju

Admir Kadrić

Brčko: Zaključena osma i započeta nova redovna sjednica Skupštine

Admir Kadrić