RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Muška odbojka: “Mladost” pobijedila “Kakanj 78”

U prvoj utakmici Play Off odigranoj u Kaknju vodila se neizvjesna u ishod utakmica “Kakanj 78” – “Mladost” koju su poslije pet setova ostvarili gosti iz Brčkog 2 : 3.

Ovom pobjedom su stekli veliku prednost za drugu polufinalnu utakmicu. Trener Branko Mišić i njegov pomoćnik Mirza Keserović su posvetili intenzivne treninge, oporavku povrijeđenih igrača i razradi taktike za utakmicu.

U ovom konceptu rada su uspjeli spremni da dočekaju “Kakanj 78”. Uspjeli su oporaviti Luku Šormaz koji je u ovoj igri imao velik učinak, dok su van stroja ostali Azur Eminović i Andrija Divljan.

Njihov povratak u ekipu će biti veliki plus. Ekipa “Mladosti” koja je bila na terenu je za “Kakanj” bila prava enigma.

Servisi sigurni sa as poenima, stameni blok Luke Šormaz, mudro osvojeni poeni i kako reče trener bio je najsvjetlija točka u ekipi, jednako kao i internacionalci Nemanja Božić, Armin Mustedanović, Jovan Delić i mladi Niša Tanić … svi su bili odlični.

Poslije utakmice Almir Aganović, trener “Kaknja 78” kaže: „Utakmica u Kaknju je bila neizvjesna. Čestitam ekipi “Mladosti” koja je na najvišem nivou odbojke u BiH. Mi smo došli bez libera i igrali sa dva povrijeđena igrača. Bili smo hendikepirani. Žao mi je što nismo mogli pružiti snažniji otpor.“

Almir Čolo, kapetan “Mladosti”: „Idemo prema tituli šampiona. Čestitam svojim suigračima na veoma dobroj igri i pobjedi.“

Jovan Delić, igrač “Mladosti”: „Pripreme minulih dana pred meč smo odradili taktički znalački. Ekipirali se i dali svoj maksimum. Nadam se da su i naši treneri zadovoljni, a to se vidi na rezultatu.“

Branko Mišić, glavni trener “Mladosti”: „”Mladost” je odigrala jako dobro pogotovu ovu utakmicu drugu polufinala. Zadovoljan sam. U sezoni koja traje do sada utakmice Premijer lige BiH, Kup BiH i Kup OS RS ova je  bila 28 utakmica za redom bez poraza. Niz traje od prošle sezone, a i prije sezone koje su prošle bez verifikacije i prekida takmičenje. U ovoj utakmici sa “Kaknjom 78.” nisam očekivao ovakvu nemoć ekipe Kakanj. S druge strane,pohvaljujem moju ekipu koja je odigrala jako ozbiljno. Možda su uticaj imala i dva izgubljena seta Kaknju. Ova tri seta smo odigrali sa 115 posto koncentracije, a to je pokazao i sam rezultat u kojem je Kakanj ostao na 14, 15 i 11 osvojenih poena. S druge strane Kakanj je neobična ekipa pa je ovo veliki podvig za našu ekipu.“

U drugom polufinalnom paru i drugoj utakmici odigranoj u Orašju, Hrvatski odbojkaški klub Domaljevac je pobijedio OK “Borac” iz Banja Luke 3 : 1 po setovima 25 : 20, 25 : 16, 23 : 25 i 25 : 21. Prvu utakmicu Finala Play Off igraju slijedećeg vikenda HOK “Domaljevac” i OK “Mladost” Brčko.

„Slijede nam pripreme za slijedeću prvu utakmicu finala i gostovanje u Orašju. Pravila kažu da prva ekipa koja osvoji dvije pobjede stiče titulu Šampion BiH“, istaknuo je trener Mišić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojka: I pored poraza – trijumf

Radio Brčko

„Mladost“ pobijedila „Radnika“, a „Jedinstvo“ poraženo od „Borca“

Radio Brčko

Odbojkaši brčanske „Mladosti“ u osmini finala CEV KUPa

Radio Brčko