BiH

Додик: Све накарадно, осим Српске и њеног пута ка самосталности

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, Милорад Додик рекао је данас да БиХ нема никаквог смисла и да је у њој све накарадно, осим Републике Српске и њеног пута ка самосталности.

Он сматра да је мирни разлаз и добра сарадња сусједа по свим елементима једини рационалан концепт за цивилизоване народе који су прошли тешку историју.

“Нико нема намјеру да овдје диже било какве кинеске зидове или слично, али има намјеру да Српској омогући да користи своја права стечена Дејтонским мировним споразумом, која је овај народ извојевао у својој слободи и да страдање више од 700 полицајаца и других 29.000 страдалих за слободу Републике није бесмислено”, рекао је Додик.

Он је навео да БиХ не даје никакву наду никоме, па ни Бошњацима, који имају заблуду и илузију да могу да натјерају и мајоризују Хрвате, да их у довољној мјери учине мањином и истјерају из БиХ.

“То је сљедећи сценарио и за нас Србе уколико не буде Републике Српске. Та идеја је ретроградна и не може да буде у функцији будућности, него само у функцији неуспјеха”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да, са друге стране, Хрвати, који показују потпуно незадовољство својим статусом, са правом траже свој положај.
Додик сматра да апсолутно није успио експеримент који су у БиХ спроводили странци заједно са Бошњацима.

“Ово је лоше за све, за Бошњаке, за Хрвате и нас Србе, јер нико није задовољан, па ни међународни представници и зато се и задржавају овдје сада већ 25 година, у лажној нади да ће направити оно што они мисле да треба нама да буде мјера наше слободе и доброг живота”, рекао је Додик.

Он је напоменуо да је Република Српска девастирана криминалним радњама високих представника и политичком подршком САД и Запада.

“Високи представници нас често позивају на владавину права, а све су учинили да владавина права овдје не постоји. Да су се држали владавине права не би кршили Устав, не би дошло до тога да имамо Устав, а скроз другу ситуацију на терену”, рекао је Додик.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button