RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Na Memorijalnom turniru u Brčkom 200 takmičara iz 20 klubova iz BiH, pobjednik KBS „Perfekta“ Zenica

Klub borilačkih sportova „Lokomotiva“ Brčko je u znak sjećanja na svog predsjednika i trenera pokojnog Mehmedaliju Brkića organizirao uspješno Prvi Memorijalni turnir „Mehmedalija Brkić“ u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

„Brkić je bio legendarni organizator brojnih prvenstava i turnira u Brčkom. Sa svojim takmičarima je sudjelovao na međunarodnim prvenstvima europskog značaja i na turnirima.

Brčaci su osvajali pehare, medalje i priznanja. Po svom radu i ostvarenjima će ostati u sjećanju onih koji vole i cijene borilački sport. Njegova supruga, kći i sin nastavljaju rad u klubu. Hvala Mehmedaliji što je učinio za ovaj sport“, rekao je Vedad Mulaomerović. dugogodišnji član KBS „Lokomotiva“ Brčko.

Takmičare i publiku je pozdravila i zahvalila na dolasku Emina Brkić, kći i Redžep Brkić, sin i sada trener kluba. Osim memorijala, održano je i 13. otvoreno prvenstvo Brčko distrikta  BiH. Poslije nastupa pred sucima i publikom po ocjeni stručne komisije najuspješniji klubovi su: 1. „Perfekt“ Zenica, 2. „Šampion“ Modriča i 3. „Kima“ iz Derventa.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjednica je Zejnepa Efendić iz Zenice, a pobjednik je Božidar Balaban iz Dervente. Zaslužnima su uručeni pehari, nagrade, medalje i zahvalnice.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Gran pri Susreta dodijeljen predstavi “GospOUdinNOUbadi” EXIT teatra Zagreb

Radio Brčko

Italija pobjednik Eurosonga

Radio Brčko

Novak Đoković osvojio Australijan open

Radio Brčko