RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Na pijesku Ficibajra oštre formu za Mediteranske igre u Peskari

Vodeći pjeskaši Bosne i Hercegovine Žarko Kisić i Drago Teodorović svakodnevno se u Brčkom pripremaju za BIČ-volej satelit koji se igra trećeg vikedna avgusta u Makedoniji, a i za Mediteranske igre u italijanskoj Peskari krajem avgusta.Na jednom od treninga zatekli smo Žarka Kisića i Dragu Teodorovića kojima po nekoliko sati na užarenom pijesku Ficibajra sparinguju Nemanja Božić i Nemanja Tomić, takođe vrsni odbojkaši potekli iz brčanskog Jedinstva, a sada igraju izvan BiH. U službi priprema za odlazak na prvi makedonski satelit turnir, na kome će nastupiti dvadesetak reprezentacija, biće i međunarodni turnir odbojke na pijeksu koji Brčaci pripremaju upravo na Ficibajru za osmi i deveti avgust. Reprezentaciju

BiH u Skoplju činiće dva muška para: Žarko Kisić i Nenad Šormaz te Nemanja Božić i Luka Šormaz a na Mediteranske igre idu Rada Marković i Minika Valandro te Žarko Kisić i Drago Teodorović.Bh-pjeskaši su imali uspješne nastupe i na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prošle godine u Litvaniji i na Malti tako da je naša zemlja, zahvaljujući bodovima koje su ostvarili pjeskaši, trenutno na 32-om mjestu evropske rang liste sa ukupno 594 boda ispred Hrvatske, Slovenije, Kipra pa čak i Mađarske.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na “Aqani 2017” u Banja Luci Brčacima treće i četvrto mjesto

Admir Kadrić

Школа одбојке на пијеску у Брчком почиње 5.мајa

Admir Kadrić

Dva primača malo jača igraju fudbal bez navijača

Admir Kadrić