RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčkoSport

Brčanski Smuđevci obilježili dekadu postojanja udruženja

Sportsko ribolovno društvo „Smuđ“ Brčko distrikta BiH je u nedjelju 02.avgusta sa nekoliko takmičenja obilježilo desetu godišnjicu od osnivanja.Na platou kod starog Interpleta okupilo se više stotina takmičara i građana kako bi učestvovali, ili posmatrali, nadmetanja u ulovu ribe udicom na plovak, odbojci na pijesku ili majstorijama sa roštilja. U pecanju kedera trijumfovale su dame pa su u kategoriji do 15 godina najuspješnije bile Ivana Aćimović, potom Žana Marić i treća Milica Topalović. Riba nije „radila“ pa je prvoplasirana Ivana ulovila svega 190 grama ribe za 60 minuta. Na turniru u odbojci na pijesku, čiju organizaciju su pomogli sportisti iz Kluba sportova na pijesku „Brčko“, pobijedio je mješoviti par „Babić-Babić“,drugo mjesto je zauzeo par Kisić-Tatomirov, a treći par je bio Veljančić-Marić. Majstor roštilja postao je Željko Mihajlović, drugo mjesto zauzeo je Jovica Kostić, a treće Živka Jović.

Organizatori iz „Smuđa“ su za sve učesnike i građane, pored posebnih nagrada za prvoplasirane, pripremili i ručak u vidu fiš paprikaša i lovačkog gulaša što je realizovano u saradnji sa Lovačkim udruženjem „Fazan“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Пјескаши Кисић-Теодоровић освојили „Градишку–кајак 2014“

Admir Kadrić

„Златну удицу“ на риболовачком КУП-у Кечиге освојио Абид Мартиновић

Admir Kadrić

Deset godina SRD „Smudj“ Brčko

Admir Kadrić