RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nakon pola godine, Džumhur danas igra prvi meč na ATP Touru

Damir Džumhur će nakon pola godine danas zaigrati prvi meč na ATP Touru.

Džumhur (107. na ATP listi) će nastupiti u kvalifikacijama za Masters Cincinnati, a u prvom kolu kvalifikacija igrat će protiv Dennisa Novaka (85.). Meč je treći po redu na terenu broj 14 i neće početi prije 20 sati.

Džumhur je u kvalifikcije ušao kao zamjena. Nakon što je Kei Nishikori odustao od glavnog žrijeba turnira u njega je upao Lorenzo Sonego, a Italijanovo mjesto u kvalifikacijama je dobio Džumhur.

Ukoliko prođe Austrijanca naš najbolji teniser će za plasman u glavni žrijeb turnira igrati protiv boljeg iz duela Aljaž Bedene – Denis Kudla.

Ovogodišnje izdanje Cincinnati Mastersa neće se igrati u Ohiju, već u New Yorku gdje je napravljen “balon” za ovaj turnir i US Open.

Posljednji nastup na ATP Touru Džumhur je imao 25. februara kada je izgubio u prvom kolu turnira u Acapulcu od Grigora Dimitrova rezultatom 6.3, 6:3.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Tenis: Džumhur i Šetkić danas igraju na ATP turniru ‘Spska Open’

Radio Brčko

Džumhur bez većih problema izborio nastup na ATP turniru u Marseilleu

Radio Brčko

Tenis – Džumhur danas protiv Gasqueta za plasman u četvrtfinale ATP turnira u Banja Luci

Radio Brčko