RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Nataša Ševarika pojačanje „Bimal Jedinstva“ pred derbi protiv „Gacka“

U okviru trinaestog kola Premijer lige BiH za dame, odbojkašice „Bimal Jedinstva“ sutra u Brčkom dočekuju ekipu „Gacka“. Utakmica predstavlja svojevrstan derbi, ne samo trinaestog kola nego derbi kompletne ovogodišnje trke za titulom prvaka BiH.

Odbojkašice „Gacka“ su prve na tabeli bez poraza u dosadašnjem takmičenju sa 12 pobjeda, a Brčanke su drugoplasirana ekipa koja je jedini poraz doživjela u Gacku. Bolji poznavaoci prilika u elitnom društvu ženske odbojke tvrde da ishod utakmice u Brčkom između „Bimal Jedinstva“ i „Gacka“ određuje ovogodišnjeg šampiona BiH.Na jednom od jučerašnjih treninga,na kome su Brčanke sa svojim trenerom Smailom Pezerovićem uz pomoć video zapisa analizirale protivničku ekipu, među „brčanskim princezama“ sreli smo i novo lice: Natašu Ševariku, koja je prošlogodišnju sezonu igrala u Izraelu. Pamtimo je po sjajnim igrama za Reprezentaciju Srbije. Skoro petnasestogodišnju profesionalnu karijeru počela je u beogradskoj Zvezdi, potom u Italiji, Španiji, Rumuniji, Francuskoj i Izraelu… Došla je,kako kaže, da sa „Bimal Jedinstvom“ brani devetu titulu…

Odbojkaški derbi se igra u petak, sala Gimnazije u 18,30.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Upitan sutrašnji meč CEV-kupa u Brčkom

Admir Kadrić

Odbojkaši „Jedinstva“ savladali favorita, „Borca“ iz Banja Luke

Admir Kadrić

Dva boda Brčankama – jedan Gačankama

Radio Brčko