RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nesreća na spustu: Skijaš Urs Kryenbühl na “stazi smrti” pao na glavu pri brzini od 146.7 km/h (Video)

Švicarac Urs Kryenbühl doživio je stravičan pad na današnjem spustu koji se vozio na “stazi smrti” u Kitzbühelu.

Kryenbühl nije imao prevelikih problema do samog kraja utrke na legendarnom Streifu i pao je na ulasku u cilj. Pri brzini od čak 146.7 kilometara na sat Švicarac je, čini se, krivo procijenio posljednji skok na ulasku u ciljnu ravninu, te je u punoj brzini izgubio ravnotežu i pao naglavce na snijeg.

https://youtu.be/HLL_0DJPCDo

Kryenbühl je ostao nepomično ležati na stazi dok je vodeći Beut Feuz u nevjerici gledao svojeg sunarodnjaka. Utrka je prekinuta, a Kryenbühl je helikopterom hitno prevezen u bolnicu.

Prema prvim informacijama, Kryenbühl nije bio sposoban pričati, ali je navodno kasnije došao k sebi, prepoznao je ljude oko sebe i trebao bi se dobro oporaviti.

Utrka je nakon njegovog pada prekinuta.

Izvor teksta: https://www.index.hr

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prevrnuo se kamion s rudarima u Indoneziji, 18 ljudi poginulo

Radio Brčko

Otkazane utrke u Kicbilu

Radio Brčko

Jahorina prva u regionu sa uspješno realizovanim ski trkama

Radio Brčko