RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zablježila novi pad na FIFA rang-listi

Zmajevi su nazadovali za jedno mjesto i sada se nalaze na 50. poziciji sa 1.426 bodova, četiri manje u odnosu na prošlu listu koja je napravljena u julu.

Naša selekcija je nastavila “tonuti”. Podsjetimo, u junu 2019. godine Zmajevi su bili na 39. mjestu, a potom su uslijedili padovi.

U julu 2019. BiH je bila 42., u septembru 46., a u oktobru 48. selekcija svijeta.

U novembru 2019. godine pali smo na 49. mjesto i tu smo se zadržali sve do danas kada smo stigli na sami rub ispadanja iz 50 najboljih selekcija svijeta.

Što se tiče današnje rang-liste, najbolja je Belgija, a slijede Francuska, Brazil, Engleska, Portugal, Urugvaj, Španija, Hrvatska, Argentina, Kolumbija…

Rival Zmajeva u baražu za Euro, selekcija Sjeverne Irske, je na 38. mjestu.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.