Brčko

Друштво психолога Брчко уз грађане током пандемије

Друштво психолога из Брчког још од краја марта ове године има отворену линију за прву помоћ свима који имају проблем са суочавањем са тренутном ситуацијом у свијету изазваном корона вирусом.

Предсједница Друштва психолога Наташа Јовановић истакла је да је новонастала ситауција непознаница свима нама, те да је сасвим нормално потражити помоћ стручњака.

Она је појаснила који су то разлози због којих их грађани најчешће зову.

„Највише смо радили на осјећају анксиозности, док се нешто мање људи јављало и са осјећањем депресије, а све то произилази из хроничних негативних осјећања“, рекла је Јовановић.

Наташа Јовановић

Она је додала да Друштво психолога пружа прву помоћ, те упућује на даље кораке.

Јовановић је дала савјет грађанима како се и даље носити са овом ситуацијом, с обзиром да не знамо колико ће она потрајати.

„Најбитније од свега јесте да људи живе у тренутку, да размисле шта сада могу да ураде по питању тренутне ситуације и да у свему иду корак по корак. Оно што сами могу да ураде јесте заштита ношењем маски, дезинфекција, држање дистанце, а да ствари на које не могу да утичу једноставно прихвате“, истакла је Јовановић.

Додала је и да су се до сада јављали људи различите старосне доби.

Похвалила је и чињеницу да су грађани све слободнији да траже помоћ психолога, што некада није било случај у овој средини.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Back to top button