RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nurkić izdominirao protiv Golden Statea, bio je prvi skakač i asistent te drugi strijelac u pobjedi

Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Phoenix je savladao Golden State rezultatom 119:116, a Jusuf Nurkić je odigrao odlično.

Nurkić je izdominirao protiv Golden Statea, te je bio prvi skakač i asistent, te drugi strijelac svoje ekipe.

Nurkić je susret završio sa 17 poena, a jedino više je ubacio Devin Booker (32).

Sa 13 skokova Jusuf je bio jedini dvocifreni u svojoj ekipi kada je taj statistički parametar u pitanju, dok je podijelio i 7 asistencija, baš kao i Booker.

U redovima Golden Statea jedini raspoložen za igru od moćne petorke bio je Steph Curry koji je ubacio 24 poena, ali uz čak 16 promašaja iz igre.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.