RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Obilježena 75. obljetnica FK Napredak Omerbegovača

U Spomen sobi FK Napredak u Omerbegovači se nalaze pehari i slike kluba koji je osnovan 1948. godine. Od osnivanja do danas u klubu je aktivno. Kompleks stadiona je sa tribinama i prostorijama. Oprema za igrače pjetliće, pionire i seniore je kvalitetna. Posebno smo bili iznenađeni kada nam se predstavio dječak, kaže igrač seniora, trener pionira i predsjednik kluba Dino Kevrić. Od njega smo sve o klubu čuli i zabilježili. FK Napredak Omerbegovača je član Nogometnog saveza 2. Županije Posavske lige Orašje. Sudbinu dijeli sa sedam klubova, a  minulu sezonu su završili na 6. mjestu 12 05 07  27 : 29 – 2 gol razlika i 15 bodova.

Djeluju selekcije seniora, pionira i pjetlića. Posebno su bili uspješni pioniri koji su osvojili prvo mjesto. Činom uručenja pehara pionirima od strane predstavnika Saveza gospodina Damira Čauševića počelo je obilježavanje 75. obljetnice Napetka. Višegodišnji predsjednik kluba Jusuf Kevrić je izdvojio zaslužne za opstanak kluba između ostalih to su: Meksidin i Mersad Musić, Izet Banda, Enes Bizić, Igrahim Bajrić i drugi. Na tribinama stadiona Napredak na svečanosti i prijateljskoj utakmici se našao zapažen broj prijatelja kluba lijepog imena NAPREDAK.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.