RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Objavljen spisak odbojkaša BiH za nastup u Srebrenoj ligi

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Nikolić objavio je uži spisak reprezentativaca koji će nastupati za nacionalnu selekciju na utakmicama CEV Srebrene lige.

Na spisku selektora Nikolića su:

– tehničari:

Ivo Ivić (UVC Ried Innkreis/Austrija)
Džemil Jelašković (Skendija Tetovo/Sjeverna Makedonija)
Kenan Fejzić (Bosna Sarajevo)

– primači servisa:

Alen Didović (Al Ain Club/Ujedinjeni Arapski Emirati)
Andrej Ristić (Crvena Zvezda Beograd/Srbija)
Emir Makaš (Fužinar Sij Metal Ravne/Slovenija)
Asmir Hukičević (Mladost Brčko)
Adin Fazlić (Kakanj 78)

– korektori:

Adi Osmanović (Hatay Spor/Turska)
Marko Milovanović (Kaposvari Roplabda/Mađarska)
Nemanja Bozić (Domaljevac)

– srednji blokeri:

Tihomir Gajić (Mladost Zagreb/Hrvatska)
Stefan Janković (Partizan Beograd/Srbija)
Miloš Popović (Borac Banja Luka)

– libero:

Matej Ivić (Kitro Varaždin/Hrvatska)
Milan Mitrinović (Borac Banja Luka)

Odbojkaši će u okviru CEV Srebrene lige odigrati po dvije utakmice protiv reprezentacija Albanije, Sjeverne Makedonije i Rumunije. Pripreme počinju okupljanjem na Iidži 7. maja.

Nakon priprema odbojkaši putuju u Skopje, gdje će u dvorani “Boris Trajkovski” igrati utakmicu prvog kola Srebrene lige protiv reprezentativaca Sjeverne Makedonije, a utakmica je na rasporedu 25. maja. Tri dana kasnije, 28. maja, u dvorani “Mejdan” u Tuzli dočekuju reprezentativce Albanije. Utakmicu trećeg kola, koja je zakazana za 1. juni, odbojkaši BiH igraju u Rumuniji. Uzvratni susret ove dvije reprezentacije igrat će se u Tuzli, u dvorani “Mejdan”, 4. juna. Gostovanje u Albaniji je zakazano za 8. juni, a posljednju utakmicu grupne faze Srebrene lige reprezentativci BiH igraju protiv Sjeverne Makedonije 11. juna.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prvu utmakicu polufinala Play Offa dobila brčanska “Mladost”

Radio Brčko