RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Vijeće sigurnosti UN zakazalo sjednicu zbog situacije u BiH

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija za 11. maj zakazalo je sjednicu posvećenu situaciji u Bosni i Hercegovini.

Debata i analiza situacije u BiH dolazi uslijed političke krize koja traje skoro godinu, ali i rata u Ukrajini i ruskog utjecaja na Balkanu, prenosi Avaz.

Vijećem sigurnosti UN-a ovog mjeseca predsjedaju Sjedinjene Američke Države.

Inače, u Vijeću sigurnosti UN-a ovih dana rastu tenzije jer je Rusija najavila da će bojkotirati sastanak Vijeća sigurnosti UN-a s Političkim i sigurnosnim uredom EU (PSC), što je još jedan znak pogoršanja odnosa između Moskve i njenih partnera iz Ujedinjenih naroda. Od početka ruskog napada na Ukrajinu Moskva nije bojkotirala niti jedan sastanak, no čini se kako se stvari i ovdje mijenjaju.

(Vijesti.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Banja Luka: U Vladi RS sastanak zbog pogoršane epidemiološke situacije

Radio Brčko

Одржана сједница Владе Брчко дистрикта

Radio Brčko

Брчко: Одржана сједница Штаба за заштиту и спасавање

Radio Brčko