RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Objavljen spisak odbojkašica za utakmice Zlatne lige

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Stevan Ljubičić objavio je uži spisak odbojkašica koje će braniti boje nacionalnog tima na pretstojećim utakmicama CEV Zlatne lige.

Svoje mjesto na spisku selektora Ljubičića pronašle su odbojkašice:

– tehničari:

Milana Božić (Top Speed/Kineski Taipei)
Barbara Čelar (Mostar)
Dragana Stevanovic (Dunav Beograd/Srbija)

– primači servisa:

Anđelka Radišković (Kamnik/Slovenija)
Iman Isanović (Sun Devil Volleyball/USA)
Ivana Radović (Bimal Jedinstvo Brčko)
Nastja Ilić (Sloboda Tuzla)
Jovana Biberdžić (Bimal Jedinstvo Brčko)

– korektori:

Dajana Bošković (Crvena zvezda/Srbija)
Elena Babić (UP Olomouc/Češka)

– srednji blokeri:

Ajla Paradžik (Saint-Raphael/Francuska)
Edina Selimović (Volero Cirih/Švicarska)
Žana Dragutinović (Bimal Jedinstvo Brčko)
Ana Terzić (Jahorina Pale)

– libero:

Milica Ivković (S.M. Alba Blaj/Rumunija)
Dora Brašnjić (Orašje)

Ženska seniorska reprezentacija će u okviru CEV Zlatne lige odmjeriti snage s reprezentacijama Španije i Francuske. Odbojkašice će se za ove utakmice pripremati na Ilidži, počevši od 7. maja.

Seriju utakmica Zlatne lige reprezentativke će otvorit će u Tuzli, u dvorani Mejdan, 28. maja protiv reprezentacije Španije. Nakon toga slijedi dvomeč protiv Francuske, 1. juna u Harnesu u Francuskoj, a tri dana kasnije  u Tuzli. Posljednju utakmicu grupne faze Zlatne lige odigrat će 8. juna u Španiji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Пет Брчанки из Репрезентације БиХ почеле припреме за Балканско

Admir Kadrić

Odbojkašice Srbije odbranile svjetsko zlato!

Radio Brčko

Одбојка – БиХ против Румуније вечерас у 18 сати у Бечу

Admir Kadrić