RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Одређени домаћини ЕП 2023. за одбојкаше и одбојкашице

Европско првенство за одбојкаше биће одржано од 28. августа до 16. септембра наредне године у Италији, Сјеверној Македонији, Бугарској и Израелу, саопштила је данас Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ).

Четвртфинала ће бити одиграна у Италији и Бугарској. Полуфинала и утакмице за медаље биће одигране у Италији.

На ЕП ће поред држава организатора играти и Словенија, Пољска, Србија, Холандија, Њемачка, Чешка, Француска, Украјина, Турска, Финска, Белгија, Португалија, Грчка, Шпанија, Румунија, Швајцарска, Данска, Црна Гора и Естонија. У случају да Русија буде суспендована замијениће је Шведска на основу ЦЕВ ранг-листе.

ЦЕВ је данас саопштио да ће Белгија, Њемачка, Италија и Естонија бити домаћини Европског првенства за одбојкашице, које је на програму наредне године од 15. августа до трећег септембра. Четвртфинала ће бити одиграна у Белгији и Италији. Мечеви полуфинала и утакмице за медаље биће одиграна у Белгији.

На ЕП за одбојкашице ће осим домаћина играти још Србија, Турска, Холандија, Пољска, Француска, Шведска, Бугарска, Хрватска, Чешка, Украјина, Словенија, Словачка, БиХ, Грчка, Шпанија, Румунија, Мађарска, Финска и Азербејџан. Ако Русија буде суспендована замијениће је Израел на основу ЦЕВ ранг-листе.

Одлука о учешћу Русије, која је суспендована, биће донесена 31. октобра.

Жријеб за оба ЕП биће одржан 16. новембра у Напуљу, а 24 репрезентације биће подијељење у четири групе са по шест селекција. Пласман у осмину финала избориће по четири екипе из сваке групе.

Извор: ТАНЈУГ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Одбојкашицама „Бимал Јединства“ стижу првакиње свијета

Admir Kadrić

Odbojkaški klub „Jedinstvo“ se guši – Ljubiša Ristić podnio ostavku

Admir Kadrić

Odbojka: „Brčanske princeze“ bolje od Zagrepčanki, HAOK „Mladost“ – ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ 1:3

Radio Brčko