RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Od jeseni evropska košarka u Brčkom

Nešto što je godinama unazad moglo samo da bude san ljubitelja sporta koji će se teško ostvariti, a prije svega ljubitelja košarke u Brčkom, postaje java!

Evropska košarka dolazi u Brčko, po prvi put u istoriji, i to već od sezone 2022-2023!

“Zahvaljujući odličnim rezultatima ženske seniorske selekcije u debitantskom nastupu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i plasmanu u polufinale doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine, Košarkaški klub “Lavovi” Brčko stekao je pravo nastupa u WABA Ligi (Women's Adriatic Basketball Association) u takmičarskoj sezoni 2022-2023”, saopšteno je iz KK “Lavovi” Brčko.

Konačna potvrda učešća KK “Lavovi” u WABA ligi u sezoni 2022-2023. očekuje se na Skupštini WABA lige, koja će biti održana 24. juna 2022. godine u Slavonskom Brodu. Prije toga, za ponedeljak, 13. jun, najavljena je posjeta čelnika WABA lige Košarkaškom klubu “Lavovi”, kada će biti izvršena inspekcija dvorane, smještajnih kapaciteta, kao i svih ostalih uslova predviđenih propozicijama takmičenja u WABA ligi.

“Radujemo se novoj sezoni i nadamo se još snažnijoj podršci ljubitelja i poštovalaca košarke, kako sa tribina, tako i na druge načine, jer ovim potezom pišemo novo košarkaško poglavlje u istoriji našeg kluba, ali i istoriji Brčkog”, istakao je predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Novo izdanje Lavica okrunjeno pobjedom

Radio Brčko

Brčko: Lavica Milica Đokić u juniorskoj reprezentaciji Srbije

Radio Brčko

Za vikend u Brčkom Finalni turnir Prvenstva BiH u košarci za juniorke

Radio Brčko