RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

KK „Lavovi“ Brčko završili sezonu u WABA ligi

Ono što je kompaktna cjelina KK „Lavovi“ Brčko učinila u vremenu koliko djeluje je za ne povjerovati, jer je dosegla igranje u WABA Ligi Europe. Zato nije ni čudo što je klub dobio laskavo priznanje NAJUSPJEŠNIJI KLUB DVORSKIH SPORTOVA Brčko distrikta BiH.

Veliki značaj kluba je bio kada je izborio pravo igranja u Premijer ligi BiH u kojoj je izborio i mjesto s pravom igranja u WABA Ligi EU. Lavice su odigrale utakmicu posljednjeg kola u ovoj sezoni. Kao novajlije su ostvarile jednu ali vrijednu pobjedu i saldo od 15 bodova sa na utakmicama postignutih 1.092 poena.

Utakmicu posljednjeg kola su igrale sa ŽKK „ Duga“ Šabac 50 : 63, po periodima: 16 : 14, 7: 19, 18 : 21 i 9 : 9. Poslije utakmice  trener Duge Vuk Stepanović je rekao: „ Ja sam zadovoljan igrom i pobjedom moje ekipe. Smatram da je rezultatska razlika od 13 poena na našu stranu došla zbog toga što mi u našem prvenstvu imamo kvalitetnije ekipe nego ekipa Lavica u BiH ligi. Imamo mladu ekipu. Iznosim neobičan podatak da je naša djevojka sa 17 godina  ubacila 8 trojki iz 13 pokušaja, ukupno postigla  najbolji učinak  na utakmici sa 26 poena. To se rijetko događa, na to sam jako ponosan“.

Boško Vukadinović, predsjednik kluba Lavovi naglašava: „ Nažalost smo izgubili susret sa Dugom koja je pokazala raskošan kvalitetu sa talentiranom ekipom koja čini spoj iskustva i mladosti. Iskoristile su sve naše greške, lošu igru u obrani, slabe postotke šuta u napadu. Za dozu utjehe što je to razlika u poenima bila samo 13 u njihovu korist. Završili smo prvu sezonu u WABA Ligi.

Još 4 utakmice igramo u prvenstvu i očekujemo sve pobjede i polufinale Play offa. U subotu Lavice igraju utakmicu 18. kola elitne lige u Mostaru sa ekipom Zrinjski 2010.“ Za ekipu LAVOVA su igrale protiv Duge: i postigle koševe: Mirela Halilović 21, Jelena Lazarević 8, Sara Đokić 7, Iva Karišik 6, Valentina Došić i Milica Đokić po 3, Ajla Redžović 2, Tamara Šarenac, Ana Đokić, Slavena Krkeljaš i Ksenija Vukić.

Trener: Aleksandar Bližnjaković i Sanjin Vidović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer liga BiH: Poraz hrabrih Lavica u prvom polufinalnom meču play off-a BiH

Radio Brčko

Kadetkinje KK “Lavovi” Brčko šampionke Republike Srpske

Radio Brčko

Za vikend u Brčkom Finalni turnir Prvenstva BiH u košarci za juniorke

Radio Brčko