RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkaši Mladosti s 25 pobjeda do sada

Odbojkaški klub Mladost Brčko u ovoj sezoni 2020./2021. godine ostvario je niz pobjeda od 25 utakmica. Klupska analiza pokazuje da su sve pobjede ostvarene u Premijer ligi BiH 18, u KUP-u OS BiH 3, u KUP-u OS RS 2 u Play off-u do sada dvije u četvrt finalu. Precizni funkcionar kluba Mirsad Keserović ističe da je deset godina Mladost pobjednik KUP-a OS RS, a sedam KUP-a OS BiH. Kontinuitet uspjeha pripada i njemu jer je vodio ekipu Mladosti kao trener, a posebno treba istaknuti uspjehe glavnog trenera Branka Mišić i njegovog pomoćnika Mirze Keserović.

Na drugoj utakmici četvrtine Play off-a OK Mladost – OK Ljubinje-Bankom treba istaknuti kao još jednu u spomenutom nizu ostvarenu u očekivanom stilu sa 3 : 0 za 63 minute aktivne igre po setovima: 25 : 21, 25 : 19 i 25 : 18. Trener Ljubinja Miladin Rudan kaže: „Mi smo u prvenstvu lige uspjeli da izborimo boravak u Premijer ligi BiH. Zauzeli smo osmu poziciju i za protivnika u Play off-u dobili ekipu Mladosti koja je broj jedan u BiH. U dvije naše međusobne utakmice je Mladost to i pokazala. Želim im da osvoje titulu prvaka BiH.“

Branko Mišić, glavni trener Mladosti iza koga stoje hvale vrijedni rezultati biranim riječima o gostima kaže: „Mogu pohvaliti ekipu Ljubinja koja uvijek odigra utakmicu sa sto posto požrtvovanja, borbeno s puno obrana. Svaka im čast. S druge strane mi smo pokazali jedan nivo i kvalitetu na kraju 3 : 0 u našu korist, a i kako bi drugačije kada smo u oba susreta bili favoriti.“

Za Mladost su igrali: Jovan Delić, Eldar Trakić, Armin Mustedanović, Almir Čolo, Azur Eminović, Luka Šormaz, Tihomir Gajić, Velibor Vuković, Andrija Divljan, Nemanja Božić i Niša Tanić. Treneri: Branko Mišić i Mirza Keserović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkaši brčanske “Mladosti” osvojili osmi po redu KUP-BiH

Admir Kadrić

„Младост“ одбранила пехар КУП-а БиХ

Radio Brčko

Екипа ОК „Младост“ се вакцинисала и дала допринос у превенцији ширења пандемије

Radio Brčko