RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Odbojkaši brčanske “Mladosti” osvojili osmi po redu KUP-BiH

Brčanska Mladost je u Orašju u finalu odbojkaškog KUP-a BiH, pobijedila Domaljevac 3:1 po setovima, 25:14, 25:19, 19:25 i 25:20.

Organizacijom utakmice i sjajnom atmosferom u ispunjenoj dvorani zadovoljan je šef stručnog štaba Mladosti Branko Mišić, što se odnosi i na igru njegove ekipe.

„Igrali smo kvalitetno, Domaljevac se praktično u ovom duelu nije „ništa pitao“. Da smo igrali na nekom neutralnom terenu, a ne u Orašju, siguran sam da bi bilo i manje grešaka sudija, i da mi nebi izgubili nijedan set“, istakao je Mišić, koji dodaje da je organizacija finala bila na najvišem nivou, te u tom kontekstu upućuje zahvalnost i čestitke domaćinima.

Trener Domaljevca Zlatko Ivić ističe da je njegov tim cijeli meč odigrao u grču.

„Nismo bili dovoljno opušteni, pravili smo i neke nedopustive greške, što je inače najjača ekipa u BiH, sastav Mladosti, znao na pravi način iskoristiti. Šteta što u odličnoj atmosferi nismo bili bliže pobjedi jer da smo stigli do „tijesnog rezultata“ vjerujem da bi naša sjajna publika bila odlučujući faktor i nosila nas do trijumfa“, naglasio je Ivić.

Kapiten brčaka Almir Čolo naglašava da se Mladost dobro pripremila za ovaj susret, te da pobjeda nije mogla izmaknuti.

„Znali smo da smo kvalitetniji no trebalo je maksimalno odgovorno odraditi cijeli susret, jer je domaćin tražio i najmanju priliku, što se vidjelo po trećem setu, koji smo igubili. No sve u svemu više sam nego zadovoljan“ akcentirao je Čolo.

Najbolji igrač finala KUP-a BiH bio je odbojkaš Mladosti Asmir Hukičević.

„Nismo se dali iznenaditi, igrali smo ozbiljno, odgovorno, motivisano, tako da nam trijumf nije mogao izmaknuti. Sad se u potpunosti okrećemo prvenstvu i odbrani šampionske titule“, istakao je Hukičević.

Davor Dominković, kapiten domaćih, svjestan je da su Brčaci bili apsolutni favoriti.

„Igrali smo koliko nam je rival dozvolio, odnosno onoliko koliko smo mogli. Uzeli smo jedan set i kao da smo se tim zadovoljili. U svakom slučaju plasmanom u finale mi smo ostvarili prioritetni cilj našeg sastava“, istakao je Dominković.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkaši „Mladosti“ dočekuju OK „Novi Pazar“

Admir Kadrić

Brčko: Još jednom veliki pehar Kupa BiH za odbojkašice ostao u Distriktu

Admir Kadrić

Odbojkašice „Bimal Jedinstva“ pobjedom protiv “Crvene Zvijezde” obilježile 13. pobjedu u prvenstvu

Radio Brčko