RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice Bimal-Jedinstva gostuju u Tuzli

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine odredio je iste datume odigravanja prvih utakmica polufinala odbojkaškog KUP-a. Tako će danas (srijeda 10.02.2021.) ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ odigrati utakmicu u SKPC „Mejdan“ u Tuzli sa OK „Sloboda“. Utakmica će početi u 20 sati. Pred polazak na ovu utakmicu glavni trener Smail Pezerović, trenerica Ajla Sinanović, trener Ljubiša Ristić, sportski direktor kluba Saša Grekulović su s obzirom da je ovo bilo prvo okupljanje poslije pauze u dvorani „Magnet“ u brčanskoj Gimnaziji upoznali su odbojkašice što klub očekuje u narednom periodu s naglaskom na zgusnuti broj utakmica. Za Radio Brčko glavni trener Smail Pezerović je izjavio:

„Poslije mjesec dana bili smo zajedno. Prije ovoga imali smo povrede odbojkašica, a zatim i izolaciju tri članice kluba i zbog izolacije nismo imali pravo nastupa u natjecanju. Počinjemo sa prvom polufinalnom utakmicom KUP-a u Tuzli sa ekipom Slobode. Do kraja ovog mjeseca u 20 dana imamo osam utakmica. Čeka nas žestok tempo. To su utakmice regularnog dijela prvenstva lige i polufinalne KUP-a. Pauza bi mogla imati utjecaja na ove KUP i jednu prvenstvenu utakmicu, ali to neće biti manje kvalitetne izvedbe, a ni na konačan ishod. Očekujemo pobjede, a bolju formu i energetski oporavak poslije ovih utakmica i ove u  petak derbi sa ekipom Gacko. Uželjeli smo se poslije dvije godine bez pehara KUP-a, jer ovo natjecanje nije igrano. Na zidovima ove dvorane očekujemo da će se uz ovih 18 naći i 19. zastava pobjednika KUP-a BiH.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.