RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanske princeze igraju Final four

Na utakmici 11. kola MEVZA LIGE vodila se na parketu u dvorani brčanske Gimnazije između ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko i HAOK Mladost Zagreb borba za međusobni prestiž na tablici. Oba kluba su željela plasman u doigravanje (Finale four). Dobro otvaranje i prvi set prednost domaćih i sa razlikom od sedam poena. U drugom setu oscilacije u igri do 5 : 5 i gošće preuzimaju vodstvo koje ne ispuštaju. Bliži se kraj seta  blizu su domaće 23 : 24 i dva poena osvajaju Zagrepčanke 23 : 25.

U trećem setu izjednačena igra 6 : 6, 11 : 11, 14 : 14, 19 : 19, i 21 : 21 princeze sigurne za 25 : 22. U četvrtom setu Mladost drži prednost i sa 6 poena ( 7 : 12), savjeti sa klupe i znalački – efektni potezi Ane Gajić i ostalih za 25 :18. Pobjeda 3 : 1. Tablica pokazuje redoslijed za doigravanje 1. NKB Branik Maribor 29 bodova, 2. ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko 19, 3. Calcit Kamnik 16 i 4. Gen-I Volley Nova Gorica 14 bodova i domaćin je doigravanja.

Odmora nema ovo su dani intenzivnih priprema za Bimal-Jedinstvo za 1/8 finala CEV KUP-a u Minsku glavnom gradu Bjelorusije. Ekipa iz Brčkog putuje u utorak rano u jutro iz Beograda za Minska i u srijedu igraju u 17 sati utakmicu.

„Što god da se u Minsku desi uzvratni susret je u Brčkom i borba za prolazak dalje . Vjerujem da ćemo u ova dva dvomeča napraviti neizvjesnu i interesantnu utakmicu odluke“, rekao je Smail Pezerović, glavni trener ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko. Želimo im dobar rezultat i sretan povratak u Brčko.

Tekst i slike : Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U utorak revanš “princeza” sa Minchankom iz Bjelorusije

Radio Brčko

ШАМПАЊАЦ – ПЕТНАЕСТИ ПУТ!

Radio Brčko

Ženska odbojka: „Bimal – Jedinstvo“ Brčko sa tri nula porazio „Igman“ Ilidža   

Radio Brčko