RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice Bosne i Hercegovine u Švedskoj traže prve bodove u grupnoj fazi CEV Zlatne lige

Ženska odbojkaška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Švedsku, gdje će večeras u Lundu odmjeriti snage sa reprezentativkama Švedske, u okviru drugog kola CEV Zlatne lige.

Odbojkašice su na gostovanju u Belgiji pokazale dobru igru, ali je iskustvo odbojkašica Belgije bilo presudno. Stoga je utakmica u Švedskoj prilika za prve bodove u ovom ciklusu.

Utakmica počinje u 18 sati po lokalnom vremenu.

Iako u znatno podmlađenom sastavu, reprezentativke pružaju svoj maksimum da ostvare očekivane rezultate i da se pripreme za Evropsko prvenstvo. Iz Švedske se žele vratiti sa bodovima, te na taj način napraviti uvetiru za domaće utakmice u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Pred ovu utakmicu Milana Božić izjavila je da Švedska ima poznata imena u svom rosteru, te da je ova utakmica izuzetno bitna kao podloga za Evropsko prvenstvo.

“Ne igramo u punom sastavu, ali to ne znači da naš trud i zalaganje neće biti na visokom nivou”, zaklučila je Božić.

Također je i Iman Isanović, koja je u Belgiji bila prva poenterka naše reprezentacije sa 19 poena, pred ovu utakmicu izjavila da je bez obzira na protivnika ubijeđena da reprezentacija ima potencijala i kvalitete da parira Švedskoj, bez obzira na odsustvo nekoliko naših reprezentativki, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.