RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice Gacka savladale Bimal Jedinstvo i osvojile Kup BiH

Odbojkašice Gacka u finalnoj utakmici za pehar Kupa BiH na parketu dvorane brčanske Gimnazije sasvim zasluženo savladale su domaćina finalnog turnira ekipu Bimal Jedinstva rezultatom 3:2

U prvom setu “brčanske princeze” bile su ubjedljive i slavile sa 25:15, da bi se u drugom gatačke odbojkašice uzvratile skoro istom mjerom i slavile sa 25:19. U trećem setu viđena je prava drama u kome su gačanke imale više živaca i slavile u taj-breku rezultatom 28:26. Četvrti set ponovo su dobile veoma ubjedljivo odbojkašice iz Brčkog rezultatom 25:14. U petom odlučujućem setu odbojkašice iz Gacka uspjele su da stignu početnu prednost brčanki i na kraju su sasvim zasluženo slavile 15:11.

U polufinalnim utakmicama odigranim u petak, Jedinstvo je savladalo Kulu iz Gradačca sa 3:0 , dok su odbojkašice Gacka sa 3:1 savladale ekipu Slobode Tuzla farm iz Tuzle sa .

Tako su odbojkašice Jedinstva nakon šest (pet uzastopnih)  titula u Kupu BiH morale da pruže ruku večeras boljoj i borbenijoj ekipi iz Gacka.

Za najbolju igračicu finala proglašena je Katarina Popović iz pobjedničke ekipe. Srebrne medalje odbojkašicama iz Brčkog uručila je Nataša Pucar, član Uprave Bimal Jedinstva, dok je Adem Ribić, podpredsjednik Skupštine Brčko distrikta uručio zlatne medalje gatačkim odbojkašicama.

Kapitenu ŽOK “Gacka” Maji Maljević pehar Kupa BiH  predao je dr Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Sala Gimnazije “Vaso Pelagić”. Gledalaca:700. Sudije:Darko savić (Istočno sarajevo) i Armin Mujkić (Zenica.

Bimal Jedinstvo: Paradžik, Mitrović, Vasić, Sirotanović, Okuka, Dragutinović, Božić(L),Omerhodžić (L), Vidović, Simić, Ujić, Kostić.

ŽOK Gacko: Gajić, Boljanović (L), Popović, Slijepčević, Salatić, Bjeković, Košutić, Maljević, Divljan, Kovačević, Šojić,

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.