RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Vrlo dobar koncert Željka Samardžića održan u Brčkom

Povodom 14. godišnjice Brčko Distrikta BiH, poznati pjevač Željko Samardžić, održao je sinoć na prepunom Trgu mladih dvosatni koncert, u kojem je uživalo nekoliko tisuća građana Brčkog i okolnih mjesta.

Željko je, izvodeći svoje najveće hitove, oduševio publiku svih generacija. Uoči koncerta Željka je pozdravio, zaželivši mu dobrodošlicu u Brčko, gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Anto Domić.

Na prethodno upriličenoj pres konferenciji Samardžić je razgovarao sa novinarima i izrazio uvjerenje da će koncert u Brčkom biti veoma uspješan te najavio da će istu noć svoju publiku iznenaditi na internetu novom pjesmom „Zrno ljubavi a muškarcima je savjetovao da paze svoje žene tijekom cijele godine i ukažu im poštovanje a ne samo za Osmi ožujka jer, kako ističe, upravo se velike ljubavi rađaju iz poštovanja.
„ Možete očekivati da ću sa svojim bendom i nekim novim pjesmama, siguran sam, napraviti dobru zabavu jer sam poznat više kao dobar zabavljač nego kao veliki pjevač“, istaknuo je Samardžić u razgovoru s predstavnicima medija.
Odgovarajući na njihove upite u svezi novoga albuma  rekao je da trenutno u studiju ima trideset pjesama te da mu je veoma teško da se odluči koja će se naći na novom albumu. Također je pričao o glazbi kao umjetnosti koja spaja ljude ali i o ljubavi koja je, kako je rekao, nezaobilazna inspiracija za mnoge pjesme.
On je, u svezi pisanja nekih medija o njegovom koncertu u negativnom kontekstu rekao da se nije libio doći u Brčko.
 Ja sam čovjek koji se bavi pjevanjem, profesionalac sam i moj zadak je da uveselim onoliko ljudi koliko dođe na koncert a nadam se da me makar žene neće izdati“, šaljivo je rekao Samardžić.
Ovaj poznati pjevač , koji iza sebe ima pet Beogradskih arena, 36 uspješnih koncerata u Sava centru te pune dvorane u svim velikim gradovima u regiji poput Sarajeva, Skoplja, Splita i Zagreba ističe da je mnogo teže sačuvati karijeru nego ju stvoriti.
Samardžić je također naglasio da je presretan što se njegov ukus za glazbu slaže sa ukusom njegove publike i poželio da se na koncertu pjeva o ljubavi, kao što je to slučaj u njegovim pjesmama.

Izvor:Vlada Brčko distrikta BiH

zeljko1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Високи представник Кристиан Шмит данас у званичној посјети Брчко дистрикту

Radio Brčko

Brčko: Počeo odvoz smeća na regionalnu deponiju u Zvorniku

Radio Brčko

У септембру највјероватније отварање вртића “Београд” у Брчком

Radio Brčko