RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Odbojkaški klub “BIMAL Jedinstvo” pobjednik memorijalnog turnira

Odbojkaški klub “Bimal Jedinstvo” iz Brčkog pobjednik je Memorijalnog turnira u ženskoj odbojci “Veselinka Slijepčević Obradović”, a time su završene i “Gospojinske svečanosti”, manifestacija posvećena slavi i Danu opštine Pale – Velikoj Gospojini. Najbolja igračica memorijalnog turnira je Ivana Radović.

Predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba “Jahorina” Pale i organizator turnira Branislav Blagojević rekao je novinarima da imaju dosta iskustva kada je riječ o organizaciji turnira, ne samo ovoga, te da klub ne bi mogao bez pomoći lokalne zajednice i grada Istočno Sarajevo.

“Ova manifestacija je praznik odbojkaškog sporta i željeli smo svi da uživaju. Nastojaćemo da sljedeće godine pojačamo kvalitet turnira kako bi mu dali još više na značaju”, rekao je Blagojević.

On je dodao da je turnir uvršten u kalendar Odbojkaškog saveza Republike Srpske i ima dozvole Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara, što znači da je u kalendaru takmičenja.

Trener kluba “Bimal Jedinstvo” Smail Pezerović rekao je da mu je drago što je kvalitet ekipa koje učestvuju sve bolji, te dodao da je turnir bio odličan trening za njegove odbojkašice, koje imaju još mjesec dana priprema za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH.

Trener ženskog odbojkaškog kluba Danilo Tadić zahvalio je ekipama koje su došle, te istakao da je turnir jedan od najznačajnijih odbojkaških turnira u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovo najbitniji sportski događaj u okviru slavskih svečanosti opštine jer se time na određen način želi dati satisfakcija onome šta radi ženski odbojkaški klub “Jahorina”.

Isto tako, dodao je, ovim turnirom se žele evocirati uspomene na divnu sugrađanku, sportistkinju koja je krasila i davala rezultate za paljanski klub.

“Za svaku pohvalu je organizacija turnira, opština Pale ga podržava i podržavaće u budućnosti. Nema dileme da će turnir za sva vremena ostati upisan u sportske događaje lokalne zajednice”, istakao je Jugović.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Branko Koroman čestitao je Ženskom odbojkaškom klubu za uspješnu organizaciju, te istakao da grad mnogo intenzivnije i finansijski ove godine pomaže paljanski klub jer je jedini Premijerligaš na području grada.

Takmičenje je oržano u sportsko poslovnom centru “Peki”, a okupilo je četiri ekipe iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i Brčko distrikta.

Veselinka Slijepčević Obradović rođena je 1990. godine u Sarajevu, a odrasla je i živjela na Palama. Bila je član ŽOK “Jahorina”. Iznenada je preminula 2018. godine.

Foto: Arhiva Radio Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Novi, ubjedljiv prvenstveni trijumf odbojkašica Bimal Jedinstva

Admir Kadrić

Odbojkašice “Bimal-Jedinstva” pobijedile ekipu “Smeč” iz Lukavca

Radio Brčko

ŽOK „Bimal–Jedinstvo“ Brčko riznica šampionki

Radio Brčko