RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odigrane četvrtfinalne utakmice KUP-a Odbojkaških saveza Federacije BiH i Republike Srpske: Kreće Premijer liga BiH

Na ovoj utakmici publika je vidjela mladu darovitu ekipu Jedinstva koju treniraju Miloš Mitrović i Radoslav Ćuk igrač i trener, a u igri perjanica je bio internacionalac Luka Šormaz uz kojeg su bili talentirani igrači: Isić, braća Mitrović, Ćirković, Balać, Mujanović, Ganilović, Hasičević i Ćirković.

Brčaci su oprezno igrali i izgubili prvi set za 23 minute 15 : 25, u drugom i trećem su pokazali da su generacija koja će i u ligi biti dobra i ako su gosti bili za nijansu bolji 22 : 25 za 27 minuta i treći na razliku 23 : 25 za 26 minuta. Utakmica je trajala 76 minuta aktivne igre. U polufinale se plasirala ekipa Kaknja 78 koju sada trenira i igra Danilo Ružić.

U subotu u 19 sati ćemo vidjeti u 1. kolu Premijer lige BiH ekipu Jedinstva u derbiju susjeda sa OK Radnik iz Bijeljine.

Šampionska ekipa OK Mladost Brčko je bez borbe četvrtfinalnu utakmicu Odbojkaškog saveza Republike Srpske dobio od OK Tempo iz Ražljeva. Tako se Mladost plasirala u polufinale. U subotu će publika na otvaranju sezone 2022./ 2023. vidjeti na utakmici 1. kola elitne odbojkaške lige BiH sa OK Ljubinje Bankom od 16 sati u Dvorani brčanske Gimnazije.

 

U KUP takmičenju odbojkaškog saveza Republike Srpske u ženskoj konkurenciji odigrana je utakmica u Obudovcu ŽOK Crvena Zvijezda i ŽOK Bimal- Jedinstvo Brčko. Brčanske princeze su očekivano pobijedile 0 : 3, po setovima: 14 : 25, 17 : 25 i 9 : 25. U subotu će igrati u 1. kolu Premijer lige BiH u Tuzli od 17 sati sa ŽOK Sloboda.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.