RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer ženska liga Nogometnog saveza BiH: U 8. kolu ŽFK Lokomotiva Brčko želi postići prvi gol i prvu pobjedu

Statistički pokazatelji na do sada odigranih sedam utakmica donose za Lokomotivu neželjene podatke. Ekipa nije postigla gol, a to govori da nema ni pobjede.

Današnji protivnik ŽFK Borac iz Banja Luke je u 1. kolu ovog elitnog natjecanja žena je kao novajlija pobijedio brčansku kipu 2 : 0. Mnogi vide priliku da se revanširaju za ovaj poraz. Analiza odigranih utakmica Lokomotive pokazuje da je ova ekipa prvo poluvrijeme solidno odigrala. Tako je bilo i na gostovanju kod Borca 0 : 0 sa Fortunom  i Radnikom 1 : 0 u Bugojnu 2 : 0. Ti rezultati govore da bi ova bez obzira što je mlada ekipa mogla smoći snage da protiv Borca ubere plodove svoga prolivenog znoja. Taj gol koji očekuju i pobjeda bi dali elana za naredne utakmice.

Ovu će utakmicu Lokomotiva odigrati danas sa početkom u 15 sati na stadionu Sijerkovina u Krepšiću. Prilika je ovo da i publika dođe u ovaj ugodni ambijent i pruži bodrenjem ekipu Lokomotive.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.