RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Otvoreno prvenstvo BiH u odbojci na pijesku „ KSP Brčko OPEN 2015 “

Brčko, grad odbojke, danas ima tri premijerligaška kluba i dva drugoligaška. U protekloj sezoni Premijer lige BiH osvojene su dvije duple krune: i žene i muškarci – Kup i Prvenstvo Bosne i Hercegovine u odbojci, što potvrđuje da je Brčko zaista grad odbojke.
Nekada su je zvali “savska odbojka”, danas je zovemo odbojka na pijesku – Beach Volleyball – sport koji je danas toliko popularan u svijetu da se Olimpijske igre završavaju finalnom utakmicom odbojke na pijesku. w KSP   2
Iz štaba organizatora Otvorenog prvenstva BiH u bič voleju saznajemo: došao je red da, nakon duže pauze, ponovo na brčanskom Ficibajru vidimo turnir odbojke na pijesku, ove godine u okviru manifestacije Brčansko ljeto – Savski cvijet „KSP Brčko OPEN 2015 “.
Dominacija brčanskih parova na terenima širom BiH u proteklih par godina stoji, da li će uspjeti da potvrde to i pred svojom publikom – vidjećemo. Neće biti lako: pored parova iz BiH očekuje se dolazak parova iz susjednih zemalja koji će se boriti za nagradni fond. Pored odbojkaških akrobacija očekuje nas dobra zabava i druženje tokom cijelog turnira.
Ulaz na turnir je Slobodan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Тoмић-Шормаз освојили „КСП бич волеј Брчко опен 2015“

Admir Kadrić

Пјескаши БиХ донијели треће мјесто са Континенталног КУПа

Admir Kadrić

Nakon 15 godina ponovo bič volej turnir u Brčkom

Admir Kadrić