RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Petak – ženska odbojka, a u subotu muška – dvadeseti gradski derbi

Jesenji dio prvenstva BiH u odbojci završava narednog vikenda. U okviru devetog kola Premijer lige BiH sutra u Brčkom odbojkašice „Bimal Jedinstva“ igraju protiv „Radnika“ iz Bijeljine.

– Mada ekipu „Radnika“ smatramo za lakšeg protivnika uopšte je nećemo podcijeniti,- kaže Ajla Paradžik srednji bloker u pogonu Brčanki od koje saznajemo da je prvi tehničar Amira Husić povrijeđena i da vjerovatno neće nastupiti protiv Bijeljinki, ali da će je adekvatno zamijeniti Vera Kostić.  Utakmica počinje u 18 časova i 30 minuta.U subotu je gradski derbi od 18 časova. Jubilarni je – dvadeseti, a prvi je odigran na današnji dan 3.decembra 2010.godine. Tada su pobijedili odbojkaši Mladosti rezultatom 3:1. Do sada je odigrano 19 mečeva uz obavezno prisustvo velikog broja navijača koji se takođe očekuju i na jubilarnom meču. Sudeći prema evidenciji Sportske redakcije Radio Brčkog, odbojkaši „Mladosti“ su pobijedili 11 puta dok su 8 puta pobijedili odbojkaši „Jedinstva“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Одбојкаши „Младости“ славили против „Војводине НС Семе“ 3:2

Admir Kadrić

U osmom kolu odbojkaške elite BiH – tri pobjede brčanskim ekipama

Admir Kadrić

Deseto kolo premijer lige i Čelendž kup

Admir Kadrić