RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Pobjeda ŽOK „Bimal – Jedinstva“ nad UOK „Banjaluka volej“ u petom kolu Premijer odbojkaške lige BiH

U dvorani Magnet brčanske Gimnazije očekivala se utakmica 5. kola Premijer lige BiH da će biti derbi, jer je riječ o dva ponajbolja kluba u ligi. U gostujućoj ekipi primjerno je da je uprava kluba postavila Đorđeta Miloševića za trenera i u štabu ostavila nama poznatu i priznatu Brčanku Radmilu Mitrović i Davora Ganburožera. Banjalučanke su povele u prvom setu 5 : 8, brzo je domaća ekipa izjednačila i ostvarila pet poena i do kraja osvojila set 25 : 17 istim rezultatom je završen drugi set u kojima su sigurno igrale i poene donosile Duška Kenjalo, koja je bila najbolji poenter sa 12 na kraju susreta. Znalačke asistencije su imale Ajla Omerhodžić, Ajla Hodžić, Ana Gajić i kapetanica Žana Dragutinović …

Poslije utakmice Ajla Omerhodžić sa ulogama trenerice i libera je imala veliki udio u ostvarenom rezultatu.On je izjavila: „Želim da čestitam protivničkoj ekipi na dobro odigranoj utakmici. Znamo da je to ona ekipa nama konkurent, kako prošle tako i ove sezone za prvaka države. sastati ćemo se mi i u finalu KUP-a OS RS. U igru protiv ovakvom protivnika ulazimo maksimalno oprezno. Prati sve ekipe, a pogotovo gusti raspored zbog europskih utakmica koje nas čekaju, pa igramo redovna kola srijedom. Mi smo kompaktna cjelina sa dobrom atmosferom u klubu i ekipi.

U subotu igramo u Orašju i čeka nas novajlija u ligi, a mi čekamo šestu pobjedu u prvenstvu.“U sastavu ekipe bile su: Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Ana Gajić, Ajla Omerhodžić, Nikolina Albijanić, Ajla Hožić, Manuela Dragović, Tamara Kaurinović, Ilijana Kojić, Irna Dedić. Trener: Smail Pezerović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarka Premijer lige BiH žene: ŽKK „Brčanka“ – ŽKK „Igman“ 78:74

Radio Brčko

BRČKO:Odbojkašice Bimal-Jedinstva slavile u prvoj finalnoj utakmici

Radio Brčko

Košarkaši Brčko distrikta pobijedili Travnik rezultatom 71 : 58

Radio Brčko