RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Pozivni karate kup prijateljstva i nade u nedjelju

Šest takmičara Kluba borilačkih sportova „Lokomotiva“ iz Brčkog donijeli su 9 medalja sa međunarodnog takmičenja koje je održano u Crnoj Gori. U organizaciji Martial Arts Assocation Crne Gore – Sambo klub “Berane”Berane i karate klub “Lim” Andrijevica Crna Gora održan je “MAA-i  Shampion Combact Night 2” borbe za šampiona Europe i Balkana kao i takmičenje u karateu. Učešće su uzeli takmičari iz Srbije, Crne Gore, Njemačke i BiH. Za prvaka Europe MAA (Martial Arts Association) je radio Ajdin Ćumurović dok je za prvaka MAA Balkana radio Jovo Šarić – oni su poraženi od svojih protivnika iz Crne Gore.U karateu zlatne medalje osvojili su Adisa Hukara u katama, Emina Brkić i Redžep Brkić u borbama, Nemanja Tuvaljević u katama, i ekipno u borbama. Srebrne medalje osvojili su Emina Brkić u katama, Redžep Brkić u katama i kata mix tim. Bronzanu medalju u borbama osvojio je Nemanja Tuvaljević. Klub borilačkih sportova “Lokomotiva” Brčko proglašen je najuspješnijim klubom u karateu na takmičenju koje je organizovala Karate asocijacija Crne Gore MAA iz Andrijevice.

Brčanska Lokomotiva naredne nedjelje organizuje sportski događaj pozivnog karaktera a zove se karate kup PRIJATELJSTVA I NADE na kome će nastupiti blizu preko 10 klubova iz Srbije, Hrvatske i BiH a kup je predviđen za mlađe uzraste odnosno za žuti, oranž i crveni pojas. Kup će biti reaslizovan u Sali Ekonomske škole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčaci Adisa Hukara i Redžep Brkić – svjetski prvaci u karateu

Admir Kadrić

Каратисти „Локомотиве“ на „Зрењанинском побједнику“

Admir Kadrić

Sa Evropskog prvenstva karatisti brčanske Lokomotive donijeli 4 medalje

Admir Kadrić